4:2
(2:0, 1:0, 1:2)

Rozhodla první třetina, Dukla bere vítězství i přes drama na samotném konci

13.03.2019 / Milan Horák

Jihlavští junioři se ve středu 13. 3. utkali doma s týmem ze Žďáru nad Sázavou. První třetina hrála do karet domácí Dukle, která si po první třetině nesla do kabin stav 2:0 a pomohla k tomu i první využitá přesilovka. Druhá třetina byla o poznání s větší agresivitou, neboť se hosté snažili za každou cenu vyrovnat. Dukla však využila po druhé přesilovou hru, a navýšila tak stav na 3:0 a začala hrát s velikým klidem. Třetí třetina hodně zdramatizovala průběh utkání, když Žďár snížil během 2 minut na 3:2 a zápas mohl skončit úplně jinak. Dukle ale nakonec vystřelil vítězství Tomáš Chlubna a zápas skončil s výsledkem 4:2.
13.03.2019 18:00, DHL extraliga juniorů - 43. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Rašín, Vála, Smolko, Mareš, Piskač, Kratochvíl – Chlubna, Juda, Vala – Kardoš, Krajíček, Brož – Barák, Zadražil, Doležal
4

SKLH Žďár nad Sázavou

Radosta (41. Vít) – Mikulík, Černohorský, Budín, Nikolič, Čermák, Grauer – Puczek, Filip, Vašíček – Caha, Kadleček, Vojinovič – Jindra, Pětník, Vlk – Bačo, Kouba
2
Branky a nahrávky: 13. Juda (Chlubna, Vála), 14. Krajíček, 35. Chlubna (Vála, Rašín), 57. Chlubna (Juda, Vala) – 49. Puczek (Kadleček, Vojinovič), 51. Puczek (Vojinovič, Kadleček). Rozhodčí: Doležal – Špringl, Tasch. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 77. Střely na branku: 37:20. Průběh utkání: 2:0, 3:0, 4:2.

Průběh utkání

Jihlavští junioři se utkali ve středu 13. 3. s týmem ze Žďáru nad Sázavou. První třetina vyšla určitě lépe Dukle. Od začátku byl vidět větší tlak a důraz ze strany domácích a toho také využili. V 6. minutě poprvé zvonila po střele ze strany domácích pouze branková konstrukce, ovšem ve 13. minutě už tomu tak nebylo. Svojí první přesilovou hru využila Dukla, když se prosadil Miroslav Juda, který se po krásné kombinaci s Tomášem Chlubnou a Matějem Válou opřel do puku z mezikruží a rána, která orazítkovala opět horní tyč, už skončila za brankovou čarou a Dukla šla do vedení 1:0. Necelou minutu na to se prosadil opět celek Dukly, když se po samostatné akci prosadil Jakub Krajíček a Dukla odskočila na dvoubrankový náskok, který si do konce první třetiny také pohlídala.

Druhá třetina začala opravdu ve vysokém tempu, poněvadž se hosté snažili za každou cenu srovnat stav. V celé třetině dominovali oba gólmani a zlikvidovali nejednu brankovou šanci. Gólu jsme se dočkali až ve 35. minutě, kdy domácí předvedli v útočném pásmu bezchybnou kombinaci, a využili tak svojí druhou přesilovou hru. Ránou z levého kruhu se totiž prosadil Tomáš Chlubna, který obdržel přesnou přihrávku od Matěje Vály a Dukla tak odskočila na tříbrankový náskok a ani do konce druhé třetiny ještě neinkasovala jedinou branku a držela tak čisté konto 3:0.

Třetí třetina nevyšla domácí Dukle úplně podle představ. Došlo také na střídání gólmanů ze strany Žďáru a možná to byl také jeden z důvodů nevydařené třetí třetiny. Ve druhé minutě šla Dukla do oslabení a hosté si tak vyvinuli dostatečný tlak na to, aby třetí třetinu neodevzdali a dostali se do tempa. I přes nespočet šancí se Dukle nedařilo skórovat a hosté cítili šanci na zvrat utkání. Ve 49. minutě totiž ujeli obráncům Dukly dva hráči Žďáru a kombinačně si puk "dovezli" Jiří Puczek se Slavomírem Kadlečkem až do odkryté klece domácího Chaloupka a snížili tak stav na 3:1. Necelé dvě minuty na to se radoval opět celek Žďáru, když se střelou z levého kruhu mezi betony prosadil opět Jiří Puczek a zápas dostal nový náboj a stav byl 3:2. V 57. minutě definitivně zlomil zápas na stranu Dukly Tomáš Chlubna, který využil chyby Žďárské obranné linie a navýšil na konečných 4:2.

Ohlasy trenérů

Jaromír Pytlík (SKLH Žďár nad Sázavou): Tyto zápasy, kdy už se vlastně o nic nehraje, jsou pro nás hodně těžké. Od té doby, co jsme se to dozvěděli, moc dobré výsledky nehrajeme. Snažíme se tedy nasazovat kluky i z B-Týmu. Jihlava byla na začátku výrazně lepší, odskočila nám na rozdíl tří gólů, proto jsem rád, že jsme se tu třetí třetinu trošku zvedli, snížili na 3:2, akorát potom jsme dostali opět gól po naší chybě. Jihlava zaslouženě vyhrála.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Zápas jsme začali dobře, bohužel, jak jsme se dostali do vedení 3:0, tak to vypadalo, že jsme přestali hrát a nechali si ten zápas trochu zdramatizovat. Ani gólmanovi jsme dnes nepomohli, který měl našlápnuto na čisté konto. Do stavu 3:0 to vypadalo hezky, potom už to šlo všechno pryč.