Uklizeno! Organizace Dukly se zapojila do akce Čistá Vysočina

09.04.2019 / Tomáš Lysý

Od nápadu k realizaci uteklo jen pár dní a dobrá věc se podařila. Do projektu Zdravý Kraj Vysočina a již jedenáctého ročníku úklidu veřejného prostranství s názvem Čistá Vysočina se tentokrát zapojil i klub HC Dukla Jihlava. Hráči A-týmu Lukáš Anděl s Janem Pohlem, vedení Dukly v čele s jednatelem Bedřichem Ščerbanem, JD maskot Dukly a zástupkyně Dukly Jihlava – mládež zametli prostory kolem Horáckého zimního stadionu, což dalo dohromady několik plných pytlů.

„S podobnou akcí jsme se ještě nesetkali, bylo to poprvé,“ hlásili po zametání Jan Pohl a Lukáš Anděl. První jmenovaný rychle popadl podomácku vyrobené koště a jal se do úklidu. „Zametání není moje oblíbená činnost, ale s tímto koštětem jsem toho nemusel tolik dělat, proto jsem si ho vzal do ruky,“ rozesmál se obránce Dukly Jihlava, který má za sebou na Vysočině první sezonu. „Jsem tady prvním rokem a je to tady čisté, takže vždy je co zlepšovat,“ podotkl „Pohlík“, který následně pomáhal kolegům a kolegyním držet velké pytle na odpad. Lukáš Anděl pro změnu ukázal, že mu to jde i s lopatou a hromádky nečistot shrnoval do pytlů. „Já s těmito věcmi problém nemám, ale myslím si, že s hokejkami nám to jde lépe,“ smál se „Andy“.

Úklidová duklácká četa (zleva): Kristýna Marešová a Natálie Vídeňská z týmu Ice Flowers, trenérka krasobruslení Linda Haferníková, administrativní pracovnice Petra Kapounová, jednatel klubu Bedřich Ščerban, hráči A-týmu Jan Pohl a Lukáš Anděl, obchodní a event manažer Pavel Falta a ekonomka Iva Marešová. Foto: Tomáš Lysý

Jan Pohl a Lukáš Anděl o akci Čistá Vysočina 2019

Autor videa: Tomáš Lysý

Foto: Tomáš Lysý