Hráči ročníku 2006 si z Plzně dovezli stříbrné medaile

11.04.2019 / Jaroslav Wollmann

Ve dnech 30. - 31. 3. se hráči ročníku 2006 zúčastnili kvalitně obsazeného turnaje v Plzni. V zápasech hraných na 3 x 15 minut jihlavští sedmáci, vedeni trenérem Tomášem Dzurikem, narazili ve své skupině na Spartu Praha, Slavii Praha a Třemošnou. Druhou skupinu tvořily týmy Plzně, Liberce, Českých Budějovic a Klotenu (Švýcarsko). Veškeré týmy opanují první místa svých skupin a v Dlouhodobé turnajové soutěži (DTS) se Slávisté stali vítězi, družstvo Plzně skončilo druhé a Sparta Praha na třetím místě, čili k viděni byla všechny tři nejlepší družstva ročníku 2006 z ČR.

V krásných hokejových bitvách skupinu 1 vyhráli jihlavské naděje, které klopýtly pouze se Slávií. Stejně si ve skupině 2 vedl domácí tým Plzeň, který prohrál pouze s Libercem. Finálový souboj vítězů skupin nabídl krásné drama, kdy po výsledku 3:3 došlo na pětiminutové prodloužení 3 na 3, kde po třech minutách hry rozhodli o své výhře domácí hokejisté. Hráči Dukly tak k prvenství ve své lize starších žáků přidali další skvělý výsledek a odváží si stříbrné medaile z 4. ročníku Memoriálu Milana Kajkla.


Foto: Jan Štěpánek (hcskoda.cz)

Výsledky - skupina A

HC Škoda Plzeň - HC Motor České Budějovice 5:3

Bílí Tygři Liberec - EHC Kloten 2:3

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 2:6

EHC Kloten - HC Motor České Budějovice 3:7

HC Škoda Plzeň - EHC Kloten 6:2

Bílí Tygři Liberec - HC Motor České Budějovice 5:8

Tabulka - skupina A

Pořadí   Tým                         Skóre   B
1.       HC Škoda Plzeň              13:11   6
2.       HC Motor České Budějovice   18:13   6
3.       EHC Kloten                   8:15   3
4.       Bílí Tygři Liberec          13:13   3  


Foto: Jan Štěpánek (hcskoda.cz)

Výsledky - skupina B

HC Slavia Praha - HC Meteor Třemošná 7:5

HC Dukla Jihlava - HC Sparta Praha 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Ošmera (Chlubna, Vojáček), Vojáček, Bambula (Chlubna, Ošmera), Vojáček (S. Celý), Chlubna (Ošmera), Vojáček.
Komentář Tomáše Dzurika: Do utkání aktivněji vstoupil soupeř, tlaku jsme naštěstí odolali a postupně přebírali otěže zápasu do svých rukou. Jednoznačné šance jsme dokázali proměňovat a obzvláště za předváděnou hru ve druhé a třetí části zaslouží kluci velkou pochvalu.


Foto: Jan Štěpánek (hcskoda.cz)

HC Dukla Jihlava - HC Slavia Praha 2:4 (1:0, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky Jihlavy: Ošmera (Vojáček), S. Celý (Vojáček, Chlubna).
Komentář Tomáše Dzurika: V úvodu byl soupeř opět aktivnější, paradoxně jsme udeřili jako první. V druhé části se hra vyrovnala a hrál se hokej nahoru dolů ve velkém tempu. Ve třetí části jsme nabídli soupeři 3 vyloučení po sobě, přičemž fyzicky a mentálně vyspělý tým Slávie toho dokázal dvakrát využít. Za stavu 2:3 jsme neproměnili dvě stoprocentní příležitost a při závěrečné power-play nás soupeř počtvrté potrestal.


Foto: Jan Štěpánek (hcskoda.cz)

HC Meteor Třemošná - HC Sparta Praha 3:6

HC Meteor Třemošná - HC Dukla Jihlava 2:8 (0:4, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Vojáček (Chlubna), Ošmera (Vojáček, Chlubna), Vojáček (Chlubna), Váňa (Bambula), Bambula (Křížek), Vojáček (Chlubna, Pekař), Křížek (Dvořák), Pekař (Vojáček, Chlubna).
Komentář Tomáše Dzurika: Výborným výkonem v první půli utkání jsme soupeři odskočili až na jednoznačné vedení 5:0, kdy následně soupeř přitvrdil muziku a druhá půli utkání se hemžila fauly a potyčkami, přičemž jsme měli klání neustále pod kontrolou a zaslouženě vysoko vyhráli.


Foto: Jan Štěpánek (hcskoda.cz)

HC Sparta Praha - HC Slavia Praha 3:2

Tabulka - skupina B

Pořadí   Tým                    Skóre   B
1.       HC Dukla Jihlava       16:7    6
2.       HC Slavia Praha        13:10   6
3.       HC Sparta Praha        10:11   6
4.       HC Meteor Třemošná     10:21   0  


Foto: Jan Štěpánek (hcskoda.cz)

Zápasy o konečné pořadí

O 7. místo: HC Meteor Třemošná - Bílí Tygři Liberec 1:7

O 5. místo: EHC Kloten - HC Sparta Praha 2:3

O 3. místo: HC Motor České Budějovice - HC Slavia Praha 2:8

Finále: HC Škoda Plzeň - HC Dukla Jihlava 4:3 pp (2:1, 0:2, 1:0 – 1:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Vojáček (TS), Pekař (Vojáček), Bambula.
Komentář Tomáše Dzurika: Po šestihodinovém čekání na finále jsme vstoupili do posledního klání sezony vlažně a pořadatelský tým měl kotouč více ve své moci, nicméně velké příležitosti chyběli na obou stranách. V druhé části se tempo zvyšovalo a již si oba týmy vytvářeli brankové příležitosti, kdy soupeř byl nebezpečný v předbrankovém prostoru, my naopak měli své největší šance z následných protiútoků. Oba brankáři chytali velice jistě a tak finálový boj skončil remízou 3:3. V následném prodloužení hraném tři na tři jsme nevyužili dvě vyložené šance, následně sudí bohužel nenařídil jednoznačné trestné střílení po faulu na unikajícího hráče a z následného protiútoku plzeňští vsítili vítěznou branku, čímž zakončili tento krásně dramatický finálový boj.

Hodnocení turnaje Tomáše Dzurikem

Na turnaji se sešly vesměs ty z nejkvalitnějších týmů ročníku 2006 v ČR – Slavia vyhrála DTS, Plzeň skončila na druhém místě a Sparta na třetím, přičemž v naší skupině nás předběhla o pouhý bod. O to více je cennější prezentování se týmu na celém turnaji, kdy většina hráčů podala výborné výkony a ověřili si, že můžou hrát s kýmkoliv, ač nám ještě někteří kvalitní hráči kvůli nemoci chyběli (Jungwirth, Habermannn poznd.red.). Každý hráč měl na výsledku svůj podíl, rodiče kluky podporovali a celý turnaj si všichni užili. Jistě to bude pro kluky vzpruha do další práce a já jim můžu za sezonu jen poděkovat, kdy vyjma herní krize v období Vánoc po celý rok skvěle pracovali v tréninku, drtivou většinu zápasu předváděli pohledný hokej a bude zajímavé sledovat jejich vývoj v dalších letech, až biologicky doženou své vyšší, vyspělejší a již ochlupené protivníky (smích).


Foto: Jan Štěpánek (hcskoda.cz)

Statistiky hráčů Jihlavy

Post    Přijmení        Z    G    A     B 
Ú	Vojáček 	4    7    6    13
Ú	Chlubna	        4    1    8     9
O	Ošmera          4    3    2     5
Ú	Bambula	        4    3    1     4
Ú	Pekař		4    2    1     3
Ú	S. Celý		4    1    1     2
Ú	Křížek		4    1    1  	2
Ú	Váňa		4    1    0    	1
O	Dvořák		4    0    1	1
Ú	Hejda		4    0    0	0
O	Löffler		4    0    0	0
Ú	Mojžíš		4    0    0	0
O	Pražák		4    0    0	0
O	Sapík		4    0    0	0

Post    Přijmení        Z    Minuty    OB 
B	Rýgl		4	123	5
B	Račan		3	 77	6


Foto: Jan Štěpánek (hcskoda.cz)