Dukla přišla o vítězství šest minut před koncem

10.08.2005 / Eva Streichsbierová

Prostějovský zimní stadion je momentálně v rekonstrukci a nováčka prvoligové soutěže vzal v přípravném období pod křídla Vyškov. Na tamním stadionu se v úterý v podvečer utkali Jestřábi s Duklou Jihlava. Po vlažném výkonu se oba celky rozešly smírně 2:2.

V úvodu zápasu byli lepším týmem prostějovští hokejisté. „Vůbec na nich nebylo znát, že měli v nohách pondělní zápas s Trenčínem (Jestřábi ho vyhráli 4:1, poz. redakce). Lítali po ledě, neustále do nás chodili. Pořád nastřelovali puky, a dva hráči je okamžitě dojížděli,“ ocenil hru soupeře jihlavský obránce Pavel Staněk. „Naštěstí jsme se potom vzpamatovali a otočili stav v náš prospěch. Jen škoda, že jsme inkasovali ten gól v oslabení. Mohli jsme vyhrát.“

Příliš pohledný hokej se na vyškovském stadionu nehrál. „Bylo vidět, že jde o přípravný zápas, bylo to takové těžkopádné z obou stran. Prostě se každý připravuje na soutěž, a přesně tomu ten souboj odpovídal,“ tvrdí kapitán Dukly Oldřich Bakus, který k nerozhodnému výsledku 2:2 přispěl jedním gólem. Ve 26. minutě stál na konci ukázkové akce při přesilové hře. „Snažíme se něco nacvičit, ale jsme teprve na začátku. Tentokrát to vyšlo a já jsem samozřejmě moc rád. Důležitější ovšem bude, aby to pak vycházelo v lize.“

Duklu v úterý hodně podržel brankář Jaroslav Suchan. „Chytal parádně. Už v Českých Budějovicích měl výborné zákroky. Jen ať mu to vydrží co nejdéle,“ přeje si obránce Staněk.
Vyrovnávací gól inkasovala Dukla přesně šest minut před koncem duelu v oslabení. Na trestné lavici v tu chvíli seděl Roman Hlouch. Jihlavský útočník v úterý vyfasoval hned dva dvouminutové tresty, stejně jako spoluhráči Martin Lupač a Pavel Staněk. Posledně jmenovaný se v obou případech nechal soupeřem vyprovokovat k oplácení. „Oni po nás od začátku šli hodně tvrdě, faulovali, ale na druhou stranu je pravda, že bych to měl ustát,“ sypal si po utkání popel na hlavu hříšník Pavel Staněk.

V dalším přípravném utkání se Dukla Jihlava vůbec poprvé představí domácímu publiku. Na Horáckém zimním stadionu přivítá v pátek 12.srpna od 17:30 dalšího prvoligového nováčka, Jindřichův Hradec.