V Dukle končí obránce Jakub Suchánek, vrací se blíže k rodině

26.04.2019 / Tomáš Lysý

Další otazník ve tvorbě jihlavského kádru do sezony 2019/2020 je znám. V Dukle nebude pokračovat obránce Jakub Suchánek, který v červenožlutém dresu nastupoval uplynulé dva ročníky. „Klub na mě mohl uplatnit opci, ale po vzájemné domluvě jsme se rozhodli, že jí neuplatníme. Chtěl jsem být blíže svojí rodině, která je v Táboře, protože zde rozjíždíme vlastní podnikatelské aktivity v hotelnictví. Rád bych celé organizaci Dukly poděkoval, že mi dala šanci zahrát si extraligu, a všem fanouškům díky za jejich podporu,“ hlásí sympatický zadák, který v jihlavském dresu odehrál 92 zápasů.
Další změny v kádru včetně nových hráčů zapojujících se do přípravy oznámí klub v pondělí 29.4.2019, kdy A-týmu začíná přípravné období.

Jakub Suchánek přišel do Dukly v letní přípravě 2017, kdy se klub chystal na extraligovou sezonu. Pro 195 cm vysokého obránce to byla jeho vůbec první zkušenost s Tipsport extraligovou ledního hokeje, předtím působil v Táboru, šest let ve Francii a před jihlavským obdobím odehrál tři sezony za českobudějovický Motor. V nejvyšší soutěži si „Segge“, jak se obráncovi říká, vůbec špatně. Během 67 zápasů zaznamenal 14 bodů za dvě branky a 12 asistencí.

V uplynulé sezoně začal v Jihlavě, ale v průběhu října se stal součástí výměny s Litvínovem. V Jihlavě hráli měsíc Lukáš Doudera a David Tůma, opačným směrem šel právě Jakub Suchánek. S jeho výkony byl extraligový tým spokojen, proto v Litvínově zůstal až do konce přestupního období (31.1.2019) a Verva měla zájem o jeho další setrvání v kádru, ale mezi oběma kluby nedošlo k dohodě. Čtyřiatřicetiletý zadák se vrátil zpět do Dukly a zařadil se mezi opory jihlavské defenzívy, navíc se nebál jít pro ránu daleko. Stejně jako celý tým, i on však musel zkousnout rozplynutí se postupového cíle a předčasný konec sezony již v semifinále. Během druhého ročníku odehrál v jihlavském dresu 33 utkání s bilancí 4 branek a sedmnácti nahrávek.

Klub děkuje Jakubu Suchánkovi za odvedené služby a přeje hodně úspěchů v hokejovém i osobním životě

Z trojice jihlavských hráčů David Kajínek, Tomáš Jiránek, Jakub Suchánek (zleva), kteří se takto radovali z výhry v Třebíči 5:2, bude v Dukle v další sezoně pokračovat pouze prostřední jmenovaný. Foto: Markéta Křížová