V první části přípravy čekaly hráče nepříjemné věci, hlásí trenér Karel Nekvasil

14.05.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Dvoutýdenní letní dril mají jihlavští junioři za sebou. A jsou za to určitě rádi. Museli totiž zvládnout kopečky, dlouhé běhy na Heulose nebo extrémně neoblíbené výběhy sjezdovky Šacberk. Ta přišla na řadu dokonce dvakrát. „Nyní se příprava přehoupne do silové části, která bude trvat asi sedm týdnů. Bude vyloženě v posilovně, k tomu ledy a ještě nějaká rychlost, výbušnost a terén,“ hlásí trenér Karel Nekvasil, který má spolu s koučem Viktorem Ujčíkem k dispozici zhruba 25 hráčů.

Rozdělení letní přípravy na dvě části. Přesně tuto formu zvolili trenéři nejstarší jihlavské mládežnické kategorie Karel Nekvasil a Viktor Ujčík. „První část vyvrcholila v minulém týdnu a trvala čtrnáct dní. Zařadili jsme do ní nepříjemné věci – kopečky, Heulos nebo Šacberk. V posilovně jsme měli vytrvalost, hodně opakování,“ prozrazuje Nekvasil. Výběh nepříjemné sjezdovky absolvovali junioři dokonce ve dvou dnech. Podruhé na státní svátek ve středu 8. května 2019, kdy hokejisté běželi cca 380 metrů dlouhou sjezdovku s převýšením 23% hned pětkrát. Hráči zařazení do přípravy A-týmu třikrát. „Bylo to docela těžké, ještě když jsme měli pět výběhů. Je to docela prudký kopec, no…,“ přiznává útočník Patrik Čermák a přibližuje letní přípravu. „Teď hodně běháme a od příštího týdne (13.5.2019 – pozn. aut.) budeme v posilovně. K tomu hrajeme různé hry,“ dodává “Čermi.“ Jeho slova potvrzuje i Karel Nekvasil. „Nyní se přehoupneme do silové části, která bude trvat asi sedm týdnů. Bude vyloženě v posilovně, k tomu ledy a ještě nějaká rychlost, výbušnost a terén.“

EXKLUZÍVNĚ: REDAKCE WEBU VYBĚHLA S JUNIORY SJEZDOVKU ŠACBERK

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Stejně jako před přípravou dorosteneckého týmu – více zde, také v kádru juniorky došlo k hráčským pohybům. „Máme nové tváře. Po sezoně byl try-out, na kterém byli hráči z Havlíčkova Brodu a Žďáru. Některé jsme kontaktovali, sedm osm z nich přislíbilo účast, že by měli zájem v Jihlavě být,“ hlásí trenér a tento krok je celkem pochopitelný, jelikož oba dva zmiňované týmy v právě skončené sezoně sestoupily z nejvyšší juniorské soutěže.

Neoblíbený letní dril ale všichni hokejisté z aktuálního kádru neabsolvují. „Na soupisce máme 35 hráčů, ale do přípravy nám chodí 20 – 25 kluků. Někteří jsou totiž zranění, nemocní nebo se připravují s A-týmem. Další jsou na individuální přípravě v Telči nebo třeba jako Pavle Vojinović v Srbsku, jelikož ještě nemá vyřízená víza. Ale během další části přípravy se k nám tito hokejisté připojí,“ vysvětluje Karel Nekvasil.

Trenér Karel Nekvasil o začátku letní přípravy juniorů

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla