Druhou část přípravy nezačneme zvolna. Chceme navázat na první fázi, říká Karel Nekvasil

02.07.2019 / Tomáš Lysý

Přípravné období neskončilo pouze A-týmu, letní dril mají za sebou i mládežnické kategorie Dukly. U nejstarší kategorie mládeže – juniorů – trvalo přípravné období celkem devět a půl týdne. A kolikrát hráči dostali pořádně zabrat. Trenéři zaměřili první dva týdny na běhy a vytrvalost, poté se šlo na sílu, dynamiku, rychlost, posilovnu a sprinty. Nyní mají junioři do 25. července volno a poté se začne znovu zostra. „Kluci od nás dostali doporučení, jak se mají udržovat a dali jsme jim plány. Pak už je na nich, zda vše udělají a přijdou připravení nebo nepřijdou. Hned 25.7. totiž chceme navázat na to, co jsme udělali v první fázi přípravy díky tomu, že jsme měli k dispozici ledy,“ upozorňuje trenér juniorského týmu Karel Nekvasil, který měl po dobu první části přípravy k dispozici 20 – 25 hráčů.

Trenéři Karel Nekvasil a Viktor Ujčík naplánovali svým svěřencům letní přípravu, která trvala devět a půl týdne. Co všechno museli hráči překonat, včetně dvou dnů, kdy vybíhali sjezdovku Šacberk? (Obávané výběhy tohoto kopce navštívila i klubová redakce - více zde). „Jak je u nás zvykem, tak první dva týdny byly běhavé a do vytrvalosti. Pak už jsme šli vyloženě na sílu, dynamiku a rychlost. Hodně jsme chodili do posilovny a k tomu byly nějaké sprinty,“ hlásí první jmenovaný kouč, který měl se svým parťákem na papíře přes třicet hráčů, ale do letní přípravy jich chodilo méně. „Zhruba dvacet až pětadvacet. Nebylo to vinou zraněné, které se nám tedy naštěstí vyhnulo – ani na tréninku, ani nijak osobně se kluci nezranili. Ale někteří hráči měli individuální tréninky, jiní začínali se zraněním z uplynulé sezony a další prostě nebyli v republice,“ prozrazuje Karel Nekvasil.

Stalo se již dobrou tradicí, že poslední den přípravy juniorského týmu je věnován turnaji v beachvollejbalu, který je příjemným a zábavným zpestřením. Nejinak tomu bylo i letos (fotogalerie zde). Po litém klání se hráči dozvěděli, co je bude dále čekat. „Určitě vysvědčení, které si tady pak vyfotím,“ směje se trenér a vzápětí upřesňuje: „Po závěrečném beachvollejbalovém turnaji budou mít volno do 25.7., kdy se tady sejdeme.“

Uvedený datum neradno podcenit. Proč, to vysvětluje Karel Nekvasil hned vzápětí. „Kluci od nás dostali doporučení, jak by se měli během volna udržet. Řekli nebo napsali jsme jim, aby si dali první týden úplně volno a pak dostali plány, ze kterých si mohou vybrat. Je na nich, jestli je udělají nebo neudělají a zda přijdou připravení nebo nepřijdou. 25. července, první den druhé části přípravy, totiž nemáme v plánu, že začneme úplně zvolna od začátku,“ říká kouč důrazně. „Chceme navázat na to, co jsme už udělali na ledě v letní přípravě díky tomu, že jsme ledy využívali. Nechceme 25.7. začínat úplně od nuly,“ dodává vzápětí.

Stejně jako jiné kategorie, také juniory čekají předsezonní přípravné zápasy. Kolik jich bude? „Máme osm přípravných zápasů. Měli jsme hrát i s Eisbärenem Berlín, ale stala se u nich nějaká tragédie, takže vůbec nebudou v České republice,“ uzavírá Karel Nekvasil rozhovor.

Trenér juniorů Karel Nekvasil o první části letní přípravy

Autor videa: Zdeněk Drla