I v dalších reprezentačních akcích má Dukla své zastoupení

16.07.2019 / Tomáš Kalas

Přípravná fáze do nové hokejové sezony se přehoupla do další části, tentokrát budou na programu mládežnických reprezentací přípravné zápasy po celé Evropě. Ve čtyřech mládežnických kategoriích figurují dohromady čtyři hráči Dukly, v nejvyšší mládežnické kategorii je bývalý jihlavský mládežník Adam Najman. S U18 odcestuje Tomáš Chlubna, v o rok mladší kategorii bude svoji zem a Duklu zastupovat Filip Maláč. Do nominace nejmladších reprezentačních hráčů se pak dostal Jonáš Jungwirth. Nominováni do výběrů byli i tři hokejisté, kteří oblékali v dřívějších sezonách dres Dukly, a to Marek Chvátal, Matouš Menšík a David Moravec.

Reprezentace do 20 let: Výlet na sever Evropy

Nejstarší mládežnická kategorie U20 po absolvování přípravného kempu v Jihlavě odcestuje na severský výlet do finského Vierumäki, kde během osmi dní sehraje čtyři přátelské zápasy. Realizační tým vybral celkem 28 hráčů, v záloze je nachystáno 26 náhradníků, mezi kterými je bývalý jihlavský mládežník Adam Najman, v současnosti hráč Benátek nad Jizerou, farmy libereckých Tygrů. Čtyři zápasy budou rozděleny do dvou dvojzápasů. První dvojzápas absolvují junioři v pondělí a úterý 22. a 23. července proti domácím Finům, poslední dva dny v pracovním týdnu budou měřit své síly se Švýcarskem.

Reprezentace do 18 let: Návrat do Rokycan a přátelské zápasy v Romanshornu

Pod Karlem Beranem, ostříleným mládežnickým trenérem, vzniká nový tým U18. V něm nechybí ani Tomáš Chlubna, který nedávno podepsal na Dukle novou smlouvu, i přes velký zájem z ostatních týmů po celém světě. Do Rokycan se hráči do 18 let vrátí po měsíční přestávce, kdy zde absolvovali přípravný kemp. Tentokrát zde budou mít na programu třídenní přípravu před odjezdem k Bodamskému jezeru do Romanshornu. Jedenáctitísícové městečko na severovýchodě Švýcarska bude hostit tradičně dva přípravné zápasy proti domácímu výběru. Začátek šestidenní akce je plánován na pátek 19. července, do svých domovů se hráči rozjedou ve čtvrtek 25. července nad ránem.

Tomáš Chlubna v reprezentačním dresu kategorie do 17 let, za kterou hrál v uplynulé sezoně. Foto: Ronald Hansel / Juniorský hokej

Reprezentace do 17 let: Trojitá nálož zápasů ve Švýcarsku

Třemošná je tradičním dějištěm mládežnických reprezentačních akcí a nejinak tomu je i u reprezentace do 17 let. Reprezentanti zde absolvují třidenní přípravný kemp před odjezdem do švýcarského Romanshornu. Trenéři Václav Eismann a jeho asistenti Richard Žemlička s bývalým jihlavským jednatelem Janem Zachrlou vybrali celkem 23 hráčů. V přehledu najdeme i jména spojená s Jihlavou. Na akci jede talentovaný jihlavský brankář Filip Maláč, který byl už na konci loňské sezony jakožto reprezentant do 16 let nominován do kategorie o rok starší. Na šestidenní akci se potká s dne již bývalými hráči Dukly, obráncem Davidem Moravcem (nově Mladá Boleslav), Markem Chvátalem (přestup do jiného týmu) a Matoušem Menšíkem, který jde za novou výzvou do finského týmu Oulun Kärpät. Po přesunu ze západu Čech sehraje mančaft v Romanshornu tři zápasy ve třech dnech s domácí reprezentací, domů by se hráči měli vrátit v sobotu 20. července.

Filip Maláč v dresu reprezentace do 16 let, kde v minulém ročníku potvrzoval své kvality a nesporný um. Foto: Ronald Hansel / Juniorský hokej

Reprezentace do 16 let: Tréninkový kemp v Břeclavi

Další akce nejmladší hokejové reprezentace je plánována na konci července v Břeclavi. Tentokrát si trenér Petr Haken vzal na kemp 28 hráčů, mezi nimiž figuruje jedno jihlavské jméno. Jonáš Jungwirth jako jediný hráč Dukly ve výběru i nadále. V sezoně „spotřeboval“ tento talentovaný hráč na jeden bod průměrně dvě utkání, v 32 zápasech z toho bylo nakonec sedm branek a devět asistencí navrch. Přesně v první srpnový den by měl být kemp ukončen, 10. srpna ale čeká U16 přátelský dvojzápas ve Finsku.

Jonáš Jungwirth se při výhře 4:0 v Havlíčkově Brodě raduje z jedné branky do sítě soupeře. Foto: Markéta Křížová

Všem nominovaným hráčům přejeme v národních týmech hodně štěstí!