V Dukle nebudou pokračovat obránci David Váňa a Petr Štindl

30.07.2019 / KLUB

Jihlavský dres v nové sezoně již nebude oblékat klubový odchovanec David Váňa. Jednadvacetiletý hokejista, který za A-tým poprvé nastoupil v postupové sezoně 2016/2017, požádal o uvolnění z klubu a dostal svolení k hledání nového angažmá. Dalším obráncem, který za Duklu už nebude hrát, je Petr Štindl, jenž přišel loni z Kladna. „Smlouva s ním byla rozvázána. K dnešnímu dni nemá žádné angažmá, nikdo o jeho služby neprojevil zájem,“ informuje jednatel Dukly Bedřich Ščerban. Aktuální podobu soupisky najdete na webu hcdukla.cz nebo v článku o zahájení přípravy na ledě - zde. Na webu také můžete najít veškeré změny v kádru.

David Váňa

Odchovanec jihlavského hokeje poprvé okusil A-tým Dukly v sezoně 2016/2017, kdy odehrál pod trenéry Vlkem a Zemanem tři zápasy a další přidal v úspěšné baráži o extraligu. Následující ročník zapsal první starty v Tipsport extralize ledního hokeje a zároveň stále pomáhal jihlavským juniorům. Během uplynulého ročníku vstřelil David Váňa za Duklu první branku a zároveň vypomáhal ve Žďáru nad Sázavou. Celkem odehrál za A-tým Jihlavy 87 utkání, ve kterých měl 7 bodů (2+5).

David Váňa vstřelil v minulé sezoně za Duklu dvě branky. Takto slavil druhou z nich, kterou vstřelil do sítě Ústí nad Labem. Foto: Markéta Křížová

Petr Štindl

Devětadvacetiletý obránce ovládl v sezoně 2017/2018 coby hráč Kladna statistiku WSM Ligy v bilanci účasti na ledě (+ / - body). V loňském přípravném období zamířil do Jihlavy, kde však celou sezonu nevydržel. Takřka na závěr přestupního termínu (31.1.2019) se Dukla dohodla na jeho výměně s Mountfieldem HK, opačným směrem putoval Juraj Bezúch. Pro nový ročník již Jihlavy s Petrem Štindlem nepočítá, smlouva s ním byla rozvázána. V červenožlutém dresu odehrál vsetínský rodák 44 zápasů, ve kterých nasbíral 12 bodů (3+9).

Petr Štindl se takto radoval z gólu do sítě Kladna. Foto: Markéta Křížová

HC Dukla Jihlava přeje oběma hráčům hodně úspěchů v další kariéře i mimo led