Jihlava zkouší ex-budějovického útočníka Milana Dančišina

13.08.2019 / Tomáš Lysý

Před pár dny mu Motor oznámil, že s ním nepočítá. Nyní se útočník Milan Dančišin snaží prosadit v Dukle, což bude v nové sezoně jeden z hlavních konkurentů českobudějovického klubu. Jednadvacetiletý útočník, který v minulém roce při své první celé sezoně mezi seniory nasbíral 11 bodů (3+8) a z toho hned dva proti Jihlavě, přichází do krajského města Vysočiny na krátký try-out a zřejmě nastoupí již v dnešním přípravném utkání proti Prostějovu.

Mladý pravák si působil tři roky v mládežnických kategoriích Mladé Boleslavi, kde hrál za starší dorost a juniory. V sezoně 2017/2018 si jej vyhlédl českobudějovický Motor, kde hrál prvním rokem zejména za juniorku (44 zápasů, 42 bodů) a poprvé okusil seniorský hokej v druholigovém David Servisu. Za něj nastoupil do deseti zápasů, další dva připsal v play-off (celkem 3+4).

V minulém roce se opět krátce mihl v druholigovém David Servisu a Táboru, ovšem výrazně více příležitostí dostával v Motoru, kde odehrál prakticky celou sezonu. Během základní části nastoupil do 47 zápasů, ve kterých zapsal tři branky a šest nahrávek (z toho 1+1 proti Jihlavě). V šesti utkáních si vyzkoušel i play-off, dalších jedenáct zápasů v baráži o extraligu, která byla pro Jihočechy krajně neúspěšná.

Tomáš Chlubna (vlevo) a Milan Dančišin na úterním předzápasovém tréninku. Foto: Tomáš Lysý