V přípravě míříme znovu ven, dalším soupeřem Dukly bude Třebíč

20.08.2019 / Tomáš Lysý

Po minulém týdnu, kdy hráči absolvovali hned sedm přípravných zápasových třetin (proti Prostějovu klasicky, výsledek 6:0, proti Národnímu týmu 4x20 minut s výsledkem 2:5) se Dukla opět lehce navnadí na zápasový rytmus. Po ortelu ohledně sedmi hráčů, co byli v klubu na try-out (více zde) se jihlavští hokejisté představí v nedaleké Třebíči a na programu tak bude první ze čtyř jistých zápasů mezi regionálními rivaly. Utkání začíná v úterý 20.8.2019 od 17:30 hodin a pokud nevyrazíte směr třebíčský zimní stadion osobně, můžete sledovat onlajny.com.

Jihlavští hokejisté po dvou zápasech z minulého týdne tentokrát lehce „zápasově“ spočinou, v třetím celém srpnovém týdnu je čeká pouze jedno utkání. Na ledě Horácké Slavie Třebíč sehraje Dukla první ze dvou po sobě jdoucích venkovních zápasů, další je na programu až za týden na ledě Prostějova. Po domácí hokejové „náloži“ z minulého týdne (dva zápasy, celkem sedm třetin) se tak Dukla představí doma až ve čtvrtek 29.8.2019, kdy vyzve znovu Třebíč. Nyní v KHNP Aréně již v jihlavském dresu nenastoupí Milan Dančišin a Jakub Veselý, jenž neuspěli na try-outu, naopak čerstvá dvouletá smlouva může hřát Reného Piegla, Robina Staňka, Milana Davídka, Jiřího Fronka a Petera Lichance, kteří naopak na zkoušce v klubu uspěli.

Oba dnešní soupeři mají zatím podobný počet hráčů v kádru. Jihlava má na soupisce 3 gólmany, 10 obránců a 14 útočníků, třebíčský A-tým nyní čítá dva gólmany, devět obránců a 16 útočníků. Nejčerstvější akvizicí Horácké Slavie je Karel Nedbal, který zasáhne již do dnešního mače proti Jihlavě. V kádru třebíčského trenérského dua Martin Sobotka – Jaroslav Barvíř (známého i z Mezinárodní česko-finské hokejové školy) je několik hráčů, kteří oblékali jihlavský dres – ať už v mládeži nebo v časech poměrně nedávných. Jmenovitě jde o gólmana Dominika Svobodu, obránce Šimona Szathmáryho (vnuka legendárního Jana Suchého) nebo útočníky Tomáše Havránka (naposledy hrál za Duklu v uplynulé sezoně) a Ondřeje Malce.

Třebíč v přípravě na aktuální sezonu doposud odehrála čtyři zápasy a hned dva z nich končily až samostatnými nájezdy. Začátek byl doma proti Havlíčkovu Brodu (výhra 6:5 sn.), další domácí zápas naopak Horácká Slavia prohrála, když podlehla Přerovu 4:5 po nájezdech. Následovala první „šedesátiminutová“ výhra, během které si Bílé Hvězdy poradily se Žďárem nad Sázavou opět doma 2:0. Zatím jediný venkovní zápas sehráli Třebíčští minulý čtvrtek v Prostějově, který se po porážkách 1:6 od Tychy a 0:6 od Dukly lehce vzpamatoval a naopak tentokrát uštědřil soupeři debakl – vyhrál 5:0. Ačkoliv se může výsledek zdát hodně jednoznačný, opak byl pravdou. Hlavní – a tradičně nejdůležitější rozdíl – byl ale v proměňování brankových příležitostí.

Poslední vzájemný zápas obou týmů v přípravě byl sehrán 2. února 2019, kdy si Dukla i přes nepříznivý vývoj stavu 0:2 po čtyřech minutách přivezla z ledu Horácké Slavie vítězství 6:3. Foto: Markéta Křížová

Rozpis přípravných utkání HC Dukla Jihlava před sezonou 2019/2020

HC Dukla Jihlava – HK Irtyš Pavlodar 2:3
HC Olomouc – HC Dukla Jihlava 5:2
HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov 6:0
HC Dukla Jihlava – Česká republika A-tým 2:5
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava, úterý 20.8.2019 od 17:30
LHK Jestřábi Prostějov – HC Dukla Jihlava, úterý 27.8.2019 od 17:30
HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč, čtvrtek 29.8.2019 od 18:00

Generálka na Chance Ligu 2019/2020:

HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice, čtvrtek 5.9.2019 od 17:30.