Jihlavští hokejisté nabrali kurz Slovensko

18.08.2005 / Eva Streichsbierová, Wally

Prvoligová Dukla Jihlava odcestovala na turnaj do Nitry. Na Polygon cupu se představila už loni, v konečné tabulce tehdy obsadila druhé místo. Letošního ročníku se zúčastní celkem šest týmů, které budou rozděleny do dvou skupin. Jihlavští hokejisté se postupně utkají s Nitrou, Zvolenem a polskou Cracoviou.

Prvním soupeřem Dukly bude ve čtvrtek domácí Nitra, oba tým se proti sobě postaví od 18:30. V pátek v 15:30 přijde na řadu souboj se Zvolenem a závěrečný duel s polským týmem odehrají svěřenci trenéra Milana Chalupy v sobotu půl hodiny po poledni. „Tyhle zápasy, i když je prohrajeme, nám dají spoustu pozitivního. Musíme neustále pracovat na tom, abychom se zlepšovali, a nekoukat jestli v přípravě prohrajeme nebo ne,“ říká jeden z jihlavských útočníků Petr Altrichter.
Turnaj Polygon cup 2005 bude velmi náročný, týmy na něm odehrají tři zápasy ve třech dnech. „Únava bude určitě velká. Hlavně my obránci hrajeme od začátku prakticky jen na tři dvojice, k tomu trénink, a pak máme hrát naplno. Není to jednoduché, chtělo by to, aby nás občas někdo vystřídal. Jenomže tady se občas dají horko těžko dohromady i ty tři dvojice,“ povzdechl si obránce Jan Šmarda.
Určitou naději skýtá pro jihlavské beky příchod Martina Rýgla. Juniorský reprezentant zamířil do Dukly ve středu z Liberce, zatím ale není jasné na jak dlouho. „Samozřejmě se budu snažit hrát co nejlépe, podat co nejlepší výkon. Jsou to extraligové slovenské týmy, takže kvalita tam určitě bude velká,“ je přesvědčený devatenáctiletý bek.
Do sestavy Dukly pro turnaj v Nitře se vrací uzdravený obránce Rostislav Malena, naopak chybět bude gólman Jaroslav Suchan, který si v úterním utkání s Jindřichovým Hradcem poranil tříslo. V jihlavské brance se tedy na Slovensku objeví Milan Řehoř, jako dvojka s týmem odcestoval Filip Svoboda.

Polygon Cup 2005

Přihlášené týmy:
HK Dynamax Nitra (Slovensko)
HKm Zvolen (Slovensko)
HC Dukla Jihlava (Česko)
Neftianik Almetievsk (Rusko)
GKS Tychy (Polsko)
MKS Cracovia (Polsko)

Hrací systém:
Mužstva jsou rozdělena do dvou skupin (A a B), a odehrají tři zápasy s mužstvy z opačné skupiny. Po každém zápase budou následovat samostatné nájezdy. O konečném umístění rozhodují body a skóre.

Skupina A:
HK Dynamax Nitra, MKS Cracovia, HKm Zvolen

Skupina B:
HC Dukla Jihlava, Neftianik Almetievsk, GKS Tychy

Program turnaje:
čtvrtek, 18. srpna 2005
12.30 hod. GKS Tychy - HKm Zvolen
15.30 hod. Neftianik Almetievsk - MKS Cracovia
18.15 hod. Slavnostní zahájení
18.30 hod. HK Dynamax Nitra - HC Dukla Jihlava

pátek, 19. srpna 2005
12.30 hod. MKS Cracovia - GKS Tychy
15.30 hod. HKm Zvolen - HC Dukla Jihlava
18.30 hod. HK Dynamax Nitra - Neftianik Almetievsk

sobota, 20. srpna 2005
12.30 hod. HC Dukla Jihlava - MKS Cracovia
15.30 hod. Neftianik Almetievsk - HKm Zvolen
19.45 hod. HK Dynamax Nitra - GKS Tychy
21.45 hod. Vyhlášení výsledků

zdroj: hkmnr.sk