3:8
(0:3, 0:4, 3:1)

Dorostenci zapsali v přípravě čtvrtou výhru, když přestříleli Brod

30.08.2019 / Štěpán Ondráček

Dorostenci po výhře v přípravě na Spartě jeli znovu na venkovní led a tentokrát si zastříleli. O jejich výsledku v Havlíčkově Brodě hodně napověděla již první třetina, kdy se prosadili třikrát - dvě branky zaznamenal Šimon Juřička a jednou se trefil Martin Hrbek. Také ve druhé části neutuchal jihlavský střelecký apetit, ba naopak. Během šesti minut zaznamenal hattrick Jan Nevšímal a mezi jeho trefy se vešel ještě přesný zářez Marka Melenovského. Ve 41. minutě vedla Dukla již 8:0, když se počtvrté v zápase prosadil Jan Nevšímal. Možná i kvůli vysokému vedení Jihlavští trošku polevili a dovolili soupeři vsítit tři branky, ale finální výsledek byl pro svěřence trenéra Štěpána Moravce vysoce pozitivní - 8:3.
30.08.2019, Přípravné zápasy dorostu - 0. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Tuček (26. Kubík) – Zych, Besmák, Kutlvašr, Jakubec, Kuchta, Vaněček, Fišer – Rauš, Dymák, Kravec, D. Krejčí, Holenda, T. Krejčí, Prášek, Juřica, Janko, Hrdlička
3

HC Dukla Jihlava

Pulda - Macek, Šabatka, Sapík, Vovsík, Adam, Vranka - Juřička, Eremiáš, Zdarsa - Fábry, Melenovský, Nevšímal - Báťa, Hrbek, Valach
8
Branky a nahrávky: 44. T. Krejčí, 48. Dymák (Besmák), 56. Kravec (Rauš) - 7. Juřička (Eremiáš), 8. Hrbek, 16. Juřička (Sapík, Vovsík), 24. Nevšímal (Eremiáš), 26. Nevšímal (Eremiáš), 30. Melenovský (Zdarsa), 32. Nevšímal (Melenovský), 41. Nevšímal. Rozhodčí: Křivohlavý – Blaha, Rubner. Vyloučení: 7:4, navíc Macek (JIH) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 19:32. Průběh utkání: 0:8, 3:8.

Průběh utkání

Úvodní minuty první třetiny patřily oběma útokům, které ale nedokázaly dostat puk do jedné z branek. Jihlava otevřela gólový účet utkání v sedmé minutě. Valach nahrál Šimonu Juřičkovi mezi kruhy. Hráč soupeře zamířil přesně k pravé tyči Tučkovy svatyně. Mladí Bruslaři mohli vyrovnat hned vzápětí, jenže Rauš nedokázal prostřelit gólmana Dukly. Jihlava v desáté minutě utekla svému vyzyvateli na rozdíl dvou branek. Martin Hrbek byl za brankou, kterou objel a zasunul touš k pravé tyči. Havlíčkův Brod se snažil s nepříznivým stavem něco udělat, ale do střelecké pozice se nikdo nedostal. Čtyři minuty před první sirénou přidala Dukla třetí gól. Do samostatného úniku se dostal Šimon Juřička. Ten si rozhýbal Tučka, kterého blafákem do bekhendu překonal - 0:3.

Bruslaři začali druhé dějství aktivně, ale byli to hosté, kteří mířili přesně do černého. Jan Nevšímal vystihl přihrávku v obranném pásmu a pověsil puk do pravého horního rohu. Ve 26. minutě završila Dukla bůra. Zmatku v brankovišti využil Jan Nevšímal, který překonal Tučka. Maskovaný muž Havlíčkova Brodu potom přenechal své místo Kubíkovi. Havlíčkovu Brodu se nic nedařilo a v polovině utkání přišel další gól hostů. Marek Melenovský si nabruslil na levý kruh a střelou přes obránce poprvé překonal střídajícího brankáře. Gólový apetit Jihlavy pokračoval dál. Ve 32. minutě hosté využili početní výhodu. Střela Jana Nevšímala od modré čáry zapadla přesně k levé tyči. Bruslaři zle zatopili v přesilovce, ale maskovaný muž Dukly dokázal udržet všechny puky před brankovou čárou.

Ze třetí periody neuplynula ani minuta a hosté se radovali z další trefy. Jan Nevšímal vybojoval puk u zadního mantinelu a potom se natlačil před Kubíka. Útočník hostů prostřelil domácího gólmana mezi betony. Havlíčkův Brod poprvé překonal Puldu ve 44. minutě. Tomáš Krejčí střelou z pravého kruhu zamířil přesně k levé tyči. Jihlava si vytvořila několik šancí, ale žádná z nich se neujala. Bruslaři potom využili přesilovou hru. Pokus Besmáka zastavilo plexisklo, ale touš se odrazil zpět před branku. Nejrychleji si volného puku všiml Filip Dymák, který prostřelil dezorientovaného gólmana. Poslední gól padl čtyři minuty před koncem hrací doby. Chybu v jihlavské rozehrávce potrestal Matěj Kravec.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie