Fans Day opět potěšil jak fanoušky, tak hráče

04.09.2019 / Tomáš Kalas

Přípravné zápasy jsou u konce, nová sezona je na začátku. Přesně týden zbýval do startu nové sezony v době, kdy se na jihlavském zimním stadionu konal tradiční předsezonní Fans Day. Tentokrát se konal uvnitř stadionu, za hlavním vchodem od parku. Náplň se moc nelišila od let předchozích vyjma speciální hokejové obsluhy. Došlo k představení zcela nových dresů na sezonu 2019/2020, představení kompletně celého kádru a autogramiádě celého A-týmu. Hráči si celou akci užívali, stejné to bylo i v případě téměř dvou stovek fanoušků.

Letos se brány Horáckého zimního stadionu otevřely netradičně již od 16:30. Do sedmnácti hodin, kdy bylo oficiální zahájení programu, se mohli příchozí například občerstvit v bufetu, který obsluhovala dvojice Lukáš Anděl - Milan Davídek. „Prodávali jsme s Andym nejvíce piva, limonády a párky v rohlíku. Během toho mi nějak vyprahlo, ale ani jsem chuť na pívečko neměl. Kdyby se někdy naskytla nějaká možnost, tak bych určitě šel znovu,“ pochvalovala si svoji pracovní pozici nová akvizice Milan Davídek.

Prodávání ve fanshopu dostala na starost dvojice Jan Holý a Michal Poletín. Jak se Honzovi dařilo na jeho „prodejním úseku“? „Je to super, přišlo hodně lidí a jsme rádi, že takhle všichni přišli. Prodal jsem pár čepic, pár puků. Šlo to docela dobře a možná bych se jako prodavač uživil,“ otevírá lehce jihlavská #43 otázku, co bude třeba dělat po skončení kariéry.

I těm nejmenším se věnovali dva plejeři z jihlavských řad, nafukovací balonky s novým logem distribuoval vyhlášený vtipálek Matěj Pekr, k ruce mu pak byl další neméně známý bavič Adam Zeman. „Jako prodavač balonků bych se uživil. Myslím si, že jsem byl dobrý a měl jsem největší odběr, takže určitě. Plíce? Tam byl naštěstí kompresor, ale já bych to sám udýchal,“ odpověděl Matěj Pekr v tradičně dobrém rozmaru.

Od sedmnácti hodin přišla hlavní část Fans Day, a to pokřtění týmového plakátu s představením nových dresů. Kmotry byly primátorka města Jihlavy Karolína Koubová, dlouholetý bývalý masér Dukly Pavel Křížek a samozřejmě jednatel Dukly Bedřich Ščerban. Lehce po sedmnácté hodině se objevili na pódiu dva hráči dorostu, Matyáš Sapík a Václav Vranka, aby představili nové dresy pro sezonu. Letos byl zvolen zcela odlišný design oproti designům z předchozích dvou sezon.

Pokračovalo se představením A-týmu Dukly Jihlava. Po něm se dostalo na další vrchol celé akce – autogramiádu A-týmu na nový týmový plakát. Pro nejednoho příznivce červenožlutých barev šlo o vítaný suvenýr, zvláště když byla možnost si jej od celého týmu hned podepsat. Proto se utvořila prakticky hned dlouhá fronta přes celý prostor za brankou u vchodu.

Jeden z nejvíce vytížených hráčů během autogramiády byl bezpochyby Lukáš Anděl, který si vysloužil dokonce i pozvánku do reprezentace na přípravný kemp. „Rozdal jsem spoustu, spoustu podpisů. Fix ještě píše, ale lidí jde ještě dost, tak doufám, že bude psát. Dneska jsem čepoval pivo a rozdával párky v rohlíku. Bylo to trošku netradiční, ale užil jsem si to, rozdal jsem jich spoustu.“ Na otázku, zda by toto ale zkusil i během zápasu, přišla na řadu rezolutní odpověď. „Ne, určitě ne,“ byl přesvědčený mladý útočník.

Josef Skořepa je jednou z hlavních postav letošní kampaně klubu. V úterý absolvoval s vybranými spoluhráči focení na propagační materiály klubu. Jakožto kapitán týmu dostal „Skořápka“ u fotografa větší porci času oproti svým kolegům. „Tak včera jsem si to užil trošku víc, to focení, ale obojí je fajn. Fotograf se včera do mě trošku zbláznil, takže fakt nevím, co se tam dělo,“ nabízí svůj pohled na věc. „Včera to bylo zajímavé, trošku jsem u focení mutoval, ale myslím si, že jsme se tam všichni pobavili. A podpisy? Počítáním jsem skončil u dvaceti.“

Videorozhovor s hráči A-týmu během autogramiády

Autoři videa: Tomáš Lysý, Tomáš Kalas


Sestřih z Fans Day 2019

Autor videa: HZStv1