Tisková konference: Jako Dukla nemůžeme mít jiný cíl, než se prát o postup

06.09.2019 / Tomáš Lysý

Necelý týden před startem základní části Chance Ligy proběhla tisková konference Dukly Jihlava. Jako již několikrát v minulosti se jí zúčastnil jednatel klubu Bedřich Ščerban a hlavní trenér týmu Petr Vlk. Třetí zástupce klubu byl kapitán Josef Skořepa, jenž velké C na dresu přebral v průběhu uplynulé sezony. Tisková konference se nesla v pozitivním duchu. Hlavní bod, který zazněl již z úst Bedřicha Ščerbana, je uveden v nadpisu článku. Petr Vlk vše doplnil: „Věřím, že tým je nachystaný dobře. Že projdeme sezonou dobře a dostaneme se někam výše. Ale k tomu je dlouhá a dlouhá cesta.“
Došlo i na úsměvy, např. v tom, že zástupci kabiny založili již na Bedřicha Ščerbana „odbory“ ohledně prémií a různých dalších věcí. „To je důležité, to je hlavní bod. Jinak nálada je výborná. Uvidíme příští týden. Věřím tomu, že nálada zůstane po celou dobu stejná. Nikdo nechce prohrávat, každý chce vyhrávat,“ sděluje kapitán Dukly.

Hlavní body tiskové konference HC Dukla Jihlava

O rozpočtu klubu a předsezonním období:

Bedřich Ščerban: Stáli jsme před nelehkou úlohou, protože loni jsme měli celkem komfortní rozpočet díky tomu, že někteří naši odchovanci podepsali smlouvu s NHL a za jednoho hráče jsme dostali 260 tisíc dolarů. Díky tomu jsme měli široký kádr. Na letošní sezonu tyto peníze v rozpočtu nejsou. Došlo k částečnému navýšení vstupného, jednali jsme s partnery, kde to vypadá také velice dobře. Nějaké škrty jsme nicméně udělat museli, takže kádr není tak široký, jako v loňské sezoně. Neznamená to však, že by měl menší kvalitu, je pouze užší. Všechno běží, jak má. Tým je podle mého názoru silný a ambiciózní.

O přípravě:

Petr Vlk: Přípravné zápasy nám ukázaly jak pozitiva, tak negativa, na kterých budeme muset dělat. Ale na některých věcech se dělá celou sezonu. Práce nás čeká dost, ale věříme týmu, věříme v jeho sílu a doufáme, že budeme hrát tam, kde bychom si představovali.

O nových hráčích a startu do sezony:

Josef Skořepa: Noví hráči do týmu dobře zapadli. V kolektivu fungují parádně. Jsou silní, je s nimi sranda. Uvidíme, jak to bude probíhat, ale věřím tomu, že to dopadne dobře. Zápasy byly těžké, i tréninky, pracovali jsme v únavě. Od pondělí to bude zase jinačí. Začínáme nanovo, snad začneme dobře a skončí to dobře. Nálada je výborná. Zatím je vše bez nervů, bez ničeho. Uvidíme příští týden, ale věřím tomu, že nálada zůstane po celou dobu stejná. Nikdo nechce prohrávat, každý chce vyhrávat.

O cílech do nové sezony

Bedřich Ščerban: Jako Dukla Jihlava nemůžeme mít jiný cíl, než se prát o postup. Týmu věřím, bude patřit k favoritům a je sestavený tak, aby šanci měl. Je v jeho schopnostech to dokázat.

Petr Vlk: Jdeme do sezony s tím, že chceme vyhrát každé utkání. Je tam více aspektů – zdravotní stav hráčů, momentální forma hokejistů. Věříme tomu, že kluci jsou nachystaní, že sezonou projdeme dobře a dostaneme se někam výše. Ale je to dlouhá, dlouhá cesta.

Bedřich Ščerban: Nebudeme hrát údržbové sezony jen pro to, že se chystá rekonstrukce. Hlavně by to nebylo fér vůči fanouškům, kteří sem přijdou a chtějí vidět výkony. Za mě chci, aby se tým rval o nejvyšší poctu, aby se hráči rvali o postup a pokud přijde, tak budeme pak řešit, kde budeme hrát.

O novém hracím systému Chance Ligy:

Bedřich Ščerban: Model, který byl zvolen, je pro fanoušky atraktivní a z tohoto pohledu jsem spokojený. První lize to prospěje. Jestli je přímý postup a sestup vnímán jako usnadnění cesty nahoru, tak já to tak nevidím. Hlavním důvodem, proč jsem ale byl pro tento model, je ten, že při baráži musela být základní část odehrána do konce února, navíc se liga rozšířila o dva týmy a je neuvěřitelný tlak na termínovou listinu. Tento systém umožňuje hrát soutěž do konce dubna a vše více rozmělnit. Je čas na kondiční trénink, na regeneraci…

O soupeřích, o jejich posilování:

Bedřich Ščerban: Sledujeme pohyby u soupeřů, jako jsou Motor nebo Vsetín. Ale vždy se soustředíme na sebe, což je to nejlepší, co můžeme udělat. Soustředit se na naše výkony a podávat dobré výkony.

Petr Vlk: Sledujeme pohyby, ale není to jen o Motoru nebo o Vsetínu. Tam se snažil posílit každý mančaft, nebude to jednoduché.

Josef Skořepa: Snažil jsem se to sledovat, ale pak jen po očku, jelikož jsem měl jinačí starosti, narodila se mi dcera. Soustředíme se sami na sebe. Máme svůj plán, svůj tým a všichni se soustředí sami na sebe.

O dalším posílení týmu:

Bedřich Ščerban: Nabídky od hráčů pořád chodí, někteří hráči vypadli, nesehnali angažmá. V tuto chvíli to zastavíme. Tým spolu prošel létem, je konsolidovaný, hodně je to o vnitřních vazbách a chemie funguje, proto nevidím důvod, proč do týmu sahat. Jediným důvodem by bylo, kdyby přišla větší zranění nebo marodky, které by nás donutily do týmu sahat. Jinak nemáme důvod v této chvíli do týmu jakkoliv zasahovat a s aktuálním složením týmu jdeme do sezony. Kdyby přišla nějaká krize, jsme domluvení s některými kluby o tom, že si budeme krýt záda a udělali jsme si „papírově“ střídavé starty, abychom si mohli vypomoct v případě zranění většího počtu, že si pomůžeme. Na to připravení jsme.

Záznam tiskové konference HC Dukla Jihlava před sezonou 2019/2020

Autor videa: HZStv1