BRAVO! Jihlavští deváťáci ovládli prestižní turnaj v Praze. Nechali za sebou Spartu či Liberec

07.09.2019 / Tomáš Dzurik

Hráči Dukly Jihlava ročníku narození 2005 si připsali velký úspěch. Na 22. ročníku Memoriálu Čendy Jiráka, který pořádá HC Slavia Praha, nepoznali hořkost porážky, ovládli všechny čtyři zápasy a se skóre 19:4 se stali jasnými vítězi turnaje!

Svěřenci Tomáše Dzurika, hráči ročníku 2005 a mladší, trávili poslední prázdninový víkend na kvalitně obsazeném turnaji v pražském Edenu. Soupeři jim na 22. ročníku Memoriálu "Čendy" Jiráka byly týmy Liberce, Sparty, Slavie a slovenské Skalice. Utkání hraná klasickým časem 3x20 minut, systémem každý s každým, zvládly jihlavské naděje bez ztráty kytičky a po čtyrech výhrách si odváží z hlavního města prvenství!

22. ročník Memoriálu Čendy Jiráka, HC Slavia Praha

Sobota, 31.8.2019:

HC Dukla Jihlava – MHKM Skalica 11:1 (2:0, 4:0, 5:1)
Branky a nahrávky: Coufal, Fábry (Kudrna), Port (Kudrna, Novák O.), Peš (Fábry), Kudrna (Doskočil), Novák O. (Topol, Port), Matějíček (Jeletz), Peš (Doskočil, Fábry), Doskočil (Peš), Peš (Kudrna), Bakus (Peš, Fábry).

Komentář Tomáše Dzurika: Od úvodu utkání jsme udávali tempo hry, bohužel nedařilo se nám naše šance proměňovat. První část skončila pouze 2:0 a soupeř byl neustále na dostřel. Ve druhé třetině jsme pokračovali v nastolené hře, začali své šance využívat a dokráčeli k poklidnému vítězství.

HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: Peš (Topol), Fábry (Peš, Vandas), Topol (Bakus, Novák O.)

Komentář Tomáše Dzurika: Úvodních deset minut na nás soupeř vlétl a jen díky výbornému výkonu brankáře Černého jsme tento tlak ustáli. Následně jsme převzali iniciativu my a do půlky utkání si vytvářeli šance i územní převahu a podařilo se nám soupeři odskočit o tři góly. Nicméně předchozí utkání hrané klasických 3x20 minut, navíc dohrávané v 11 hráčích v poli, nás stálo spousty sil a domácí, kteří si své zápasy rozložili postupně do celého týdne, měli druhou polovinu utkání více energie a navíc dvěma slepenými góly se dostali na koně. Kluci se ale semknuli, tlak domácích ve třetí části ustáli a poctivým hokejem zápas uhráli do vítězného konce.

Neděle 1.9.2019:

HC Dukla Jihlava – Bílí Tygři Liberec 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: Kudrna (Fábry, Peš), Peš (Vandas)

Komentář Tomáše Dzurika: Úvodních dvacet minut předváděla obě družstva velice rychlý a pohledný hokej. My jsme si svým pohybem vynutili několik přesilových her, soupeři jsme zatápěli a ujali se vedení dva nula. Druhou část se rozjela liberecká mašina a naopak celou třetinu jsme byli všude o krok pozdě, soupeř byl silný na kotouči a taktéž si zahrál čtyři přesilové hry v rychlém sledu. S vypjetím všech sil a velkou pomocí brankáře Sigmunda jsme udrželi čisté konto. V třetí části předvedli kluci velice vyzrálý týmový výkon a soupeře dokázali eliminovat a držet mimo nebezpečné střelecké zóny, přičemž několikrát jsme zahrozili z brejků. Skóre se ovšem již neměnilo a získali jsme velmi cenný skalp jednoho z nejkvalitnějších soupeřů v ČR.

HC Dukla Jihlava – HC Sparta Praha 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: Peš (Fábry), Habermann (Bakus, Vandas), Fábry (Peš, Vandas)

Komentář Tomáše Dzurika: Fyzicky dobře připravený soupeř na nás vlétnul, rychle a agresivně nás napadal, s čímž jsme měli problémy, zbytečně jsme chybovali v rozehrávce a ztráceli spousty kotoučů. V úvodní dvacetiminutovce, kde měla Sparta herní převahu, jsme z minima vytěžili maximum a dali soupeři lekci z produktivity, jelikož jsme vyhráli 2:0. Po přestávce jsme chytili druhý dech a v druhé části se obraz hry změnil a byli jsme všude o krok dříve, vyhrávali osobní souboje, hrálo se více v obranném pásmu soupeře a zahodili jsme několik brankových příležitostí. V třetí části se soupeř pokoušel o zvrat, ovšem již mu nezbývali síly na zvrat a kromě několika střel z větší vzdálenosti jsme si vítězství nad vicemistrem republiky pohlídali a tím dokráčeli k vítězství v turnaji.

Konečné pořadí:

1.  HC Dukla Jihlava    4  4  0  0  19:4   8
2.  Bilí Tygři Liberec  4  3  0  1  17:9   6
3.  HC Sparta Praha     4  2  0  2  26:13  4
4.  MHKM Skalica        4  1  0  3  11:36  2
5.  HC Slavia Praha     4  0  0  4   9:18  0

Přehled zápasů na Memoriálu

Celkové hodnocení turnaje trenérem Tomášem Dzurikem

Během dvou dnů nás čekali čtyři velice těžká utkání, přičemž týmy Sparty a Liberce patří k absolutní republikové špičce v tomto ročníku. Veškerá utkání turnaje měla vysokou kvalitu, odehrávala se ve výborném tempu a k vidění byla spousta skvěle individuálně či herně vybavených hráčů. Vítězství je odměnou pro kluky za to, že dokázali se soupeři hrát vyrovnaně, přehrávat je v některých fázích hry a naopak v momentech, kdy byli pod tlakem, tak se semknuli a mohli se přetrhnout, aby zabránili soupeři ve skórování. Celé to bylo podpořené výborně chytajícími brankáři a rodiči, kteří kluky podporovali po celý turnaj a nyní můžou být na své děti patřičně hrdí.

Kanadské bodování HC Dukla Jihlava

Ú  Peš       4   6+5  11
Ú  Fábry     4   3+5   8
Ú  Kudrna    4   2+3   5
O  Vandas    4   0+4   4
Ú  Bakus     4   1+2   3
Ú  Novák O.  4   1+2   3
Ú  Doskočil  4   1+2   3
O  Topol     4   1+2   3
O  Port      1   1+1   2
Ú  Habermann 2   1+0   1
Ú  Coufal    4   1+0   1
O  Matějíček 4	 1+0   1
O  Jeletz    4	 0+1   1
Ú  Jungwirth 2	 0+0   0
O  Lóffler   2   0+0   0
B  Sigmund   2	 120   1
B  Černý     2   120   3

U hráčů do pole (útočník, obránce) je uveden počet odehraných zápasů, góly+asitence a body. U brankářů je uveden počet odchytaných zápasů, počet odehraných minut a inkasované branky.