Vyjádření klubu ke zrušení diskuzního fora a pořadatelské službě

13.09.2019 / KLUB

Počínaje úvodním zápasem Chance Ligy 2019/2020 byla provedena decentní přeměna klubového webu. Její součástí je i uzavření diskuzního fora Dukly na základě rozhodnutí klubového vedení. Od nové sezony platí také aktualizovaný Návštěvní řád Horáckého zimního stadionu. Změn doznala také pořadatelská služba, která upozorňuje na porušování Návštěvního řádu. Po zkušenostech z loňské sezony, zejména při zápasech proti Vsetínu, Třebíči a Kladnu, byl sektor hostí přesunut do ochozu C dolu v rohu za brankou.

Se vstupem do nové sezony byla spuštěna „upgradovaná“ verze klubového webu. Vedle modernějšího designu je jednou ze změn i uživatelsky příjemné nastavení pro mobilní telefony a podobná zařízení. Obsahově je web takřka nezměněn s výjimkou probíhajících úprav v sekci „Mládež“ a s ukončením činnosti diskuzního fóra.

K tomu došlo z několika důvodů:
Zpřísnění legislativy na ochranu osobních údajů (GDPR)
Komplikovaná administrativa
Klesající počet diskutujících a jejich přesun na sociální sítě (návštěvnost webu Dukly neodráží návštěvnost pouze a jen diskuzního fora)

Za uzavřením diskuzního fora v žádném případě není snaha klubu o potlačení jakékoliv diskuze. Hlavním záměrem je přesunout diskuze na dostupnější sociální sítě nebo na neoficiální diskuze mimo hlavičku klubového webu.

Na webu www.hcdukla.cz je možné využít například sekci Ptejte se, kde jednatel klubu a další lidé z klubového vedení pravidelně odpovídají na dotazy fanoušků/návštěvníků.

Novinkou na prvním domácím zápase byla účast nepřehlédnutelných „mužů v černém“. Skupina pořadatelů procházela stadion a upozorňovala na porušování Návštěvního řádu. Jeho porušování, například v podobě kouření uvnitř HZS, nebude tolerováno. Pokud pomineme, že jde o přestupek proti daným pravidlům, je nutné zohlednit, že jde o uzavřenou budovu s velkým výskytem dětí i fakt, že může dojít ke vzniku požáru a velkému obecnému ohrožení.

Jsme jeden tým a jedeme v tom spolu, buďme k sobě ohleduplní!