4:3p
(2:0, 1:2, 0:1 - 1:0)

Junioři porazili v prodloužení pražskou Slavii

14.09.2019 / Milan Horák

Jihlavští junioři vyzvali v sobotu 14.9. pražskou Slavii. Po první třetině vypadalo vše tak, že si domácí dnes vezmou tři body, protože vedli už 2:0. Druhá třetina začala opět lépe pro Duklu, která minutu po začátku navýšila už na 3:0, ale hosté se dostali do hry kvůli vyloučením a snížili stav na 3:2. Ve třetí třetině inkasovala Dukla dvě minuty do konce velice smolný gól a ten poslal zápas do prodloužení, ve kterém byli opět šťastnější domácí a ze zápasu si odnáší dva body.
14.09.2019 12:00, Turnaj O Pohár DHL - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Dvořák, Rašín, Trávník, Smolko, Nikolič, Grauer – Brož, Juda, Krajíček – Kardoš, Čermák, Doležal – Vyvial, Pětník, Fiala - Krišta
4

HC Slavia Praha

Pánek – Štíbr, Hovorka, Němeček, Bureš, Klatt, Srdínko – Havrda, Petrák, Křenek – Stupka, Labuzík, Turek – Kižlin, Ribarovksi, Štrombach – Mišek
3
Branky a nahrávky: 10. Juda (Čermák, Rašín), 19. Brož (Rašín, Čermák), 21. Kardoš (Čermák), 64. Kardoš (Rašín, Čermák) – 23. Labuzík, 25. Hovorka (Kižlin), 58. Petrák (Hovorka). Rozhodčí: Úlehla – Polák, Kotlík. Vyloučení: 7:8, navíc Nikolič 10 min. OT., Vyvial (oba JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 3:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 94. Střely na branku: 40:41. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Dukla Jihlava se v sobotu 14.9. utkala doma s pražskou Slavii. Od první minuty nás provázela četná vyloučení, kdy v součtu po první třetině bylo rozdáno již 30 trestných minut. Skóre otevřel v 10. minutě Miroslav Juda, který stál nikým nehlídaný před brankou a obdržel křižnou přihrávku od Patrika Čermáka. Zamést puk do sítě už pro něj nebyl žádný problém a Dukla šla do vedení 1:0. Skóre navyšoval v 19. minutě Vítězslav Brož, který si vybruslil do mezikruží a přesnou střelou mezi betony poslal Duklu do vedení 2:0.

Druhá třetina začala určitě lepé pro domácí, když se v 21. minutě prosadil Jindřich Kardoš, který využil střelu, která Patrikovi Čermákovi vůbec nesedla a proměnila se na gólovou přihrávku, díky níž na tabuli svítilo skóre 3:0. Slavia se o to více začala tlačit do branky a zvyšovat tlak. Ve 23. minutě se mohli radovat hosté, když se po individuální akci prosadil střelou mezi betony Tomáš Labuzík a snížil stav utkání na 3:1. O dvě minuty později se opět radovali hosté. Mikuláš Hovorka si vybruslil do mezikruží úplně přesně jako v první třetině Brož a střelou k tyči snížil stav na 3:2 a hra se postupně začala vyrovnávat.

Třetí třetina byla z obou stran velice opatrná. Ani jeden z týmů si nesměl dovolit chybu, která by znamenala případně ztrátu bodů. Slavia se narozdíl od první třetiny vyvarovala vyloučení a snažila se o vyrovnání. Dukla se snažila si udržet výsledek a celé to vypadalo, že si nakonec z utkání odnese tři body. Nešťastná chvíle přišla přesně dvě minuty do konce, když špatné postavení Chaloupka potrestal Martin Petrák, který zkusil vystřelit zpoza branky a kotouč se nešťastně odrazil od zad Chaloupka za brankovou čáru a srovnal stav utkání na 3:3. Do konce třetí třetiny už se nic nestalo a hráči čekali na prodloužení.

Do prodloužení šel s výhodou jednoho hráče tým Slavie, poněvadž běžel trest Nikoliče ze třetí třetiny. Slavia tuto výhodu nepotrestala a hrálo se opět tři na tři. V 63. minutě byl naopak vyloučen hráč hostů a to Dukle hrálo do karet. V početní výhodě obdržel přesnou přihrávku od Patrika Rašína mezi kruhy Jindřich Kardoš a rozhodl o vítězství Dukly v prodloužení a ukořistil druhý cenný bod.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): Dneska se rozhodl zápas už v první třetině. Myslím, že jsme na to nebyli úplně připravení, hodně jsme faulovali, měli jsme sedm vyloučení a dostali jsme dva góly a od toho se odvíjel celý zápas. Potom jsme dotahovali a se štěstím jsme srovnali na 3:3, ale potom bylo zase vyloučení v prodloužení a v oslabení jsme dostali další gól, který rozhodl zápas.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Samozřejmě jsme rádi za dva body, ale vzhledem k vývoji utkání nás to mrzí, protože jsme vedli 3:0 a bohužel jsme dostali soupeře do hry vlastní nedisciplinovaností a zbytečným vylučováním. Hráči si zřejmě mysleli, že za stavu 3:0 už se nemůže nic stát, ale soupeř nás vyvedl z omylu. Musím ale pochválit gólmana, který nás drží ve všech zápasech a chtěl bych, aby se k němu přidal i zbytek týmu jak výkonností, tak nasazením.