Rozhodně máme na čem pracovat, říká Tomáš Čachotský. Jiřího Holíka v pondělí rád uvidí

15.09.2019 / Tomáš Lysý

Tři body z domácího zápasu proti Kadani dokázala Dukla potvrdit na ledě Ústí nad Labem. K plnému bodovému zisku jí opět stačily tři vstřelené branky, protože inkasovala jen dvakrát. „S výsledkem jsme spokojení, ale s předvedenou hrou asi úplně ne. Nasekali jsme v zápasu strašně moc chyb a díky Nikovi, který nás podržel, jsme uhráli tři body. Rozhodně máme na čem pracovat,“ myslí si útočník Tomáš Čachotský, který se zároveň těší na pondělní slavnost na Horáckém zimním stadionu – Dukla bude gratulovat legendě Jiřímu Holíkovi k nedávnému významnému životnímu jubileu.

V Ústí nad Labem se na první branku čekalo až do poloviny osmadvacáté minuty. Dlouhý bezbrankový stav zlomila až druhá jihlavská lajna Lichanec-Čachotský-Poletín a hlavně jejich důraz na brankovišti. „V první třetině jsme měli dost šancí, ale bohužel jsme je nebyli schopní využít. Domácí se pak do nich začali dostávat taky, protože vycítili šanci. My jsme to tam nějak dotlačili, vedli jsme 2:0. Ale pak mi přišlo, že jsme chtěli dát všichni gól a takovou naší trošku lehkovážností Ústí snížilo. Bylo to těžké až do konce,“ hlásí Tomáš Čachotský, jenž byl oním mužem, který dotlačil puk za stavu 0:0 za brankovou čáru. „Byla to akce hned po buly. Povedlo se mi ho vyhrát a Poli ho výborně posunul na beka na modrou čáru. Ten vystřelil a gólmanovi zůstal puk ležet na betonu. Nějak jsem ho vyšťoural a dotlačil do brány,“ hovoří o úspěšné spolupráci s přihrávajícím Michalem Poletínem a od modré střílejícím Matějem Válou.

Hned vzápětí zaznamenal premiérový gól v sezoně Lukáš Anděl, jenže dvoubrankový náskok vydržel Dukle jen chvilku. Vrátil jí ho ve třetí třetině Peter Lichanec, který velkou bojovností zaznamenal druhý gól v sezoně. Jenže dvě a půl minuty Slovan díky šťastné teči snížil na rozdíl jedné branky a bylo postaráno o drama až do závěrečných sekund. „Zrovna ke konci měli domácí ještě jednu šanci, v power-play. Ale my jsme měli docela dost vyloučených. Musíme si na to příště dát pozor, kor venku, a zapracovat na chybách. Protože vzadu jsme jich soupeři nabídli hodně a můžeme být rádi za to, že Nik měl super den a vychytal nám výhru,“ domnívá se Tomáš Čachotský.

Chance Liga se rozjíždí do rychlého režimu, po sobotním večerním návratu čeká Duklu další zápas již v pondělí doma proti Benátkám nad Jizerou. Před zápasem proběhne slavnostní akt, kdy jednatel Bedřich Ščerban, náměstek primátorky Petr Laštovička a olympijský vítěz Dominik Hašek budou gratulovat k 75. narozeninám velikánovi českého hokeje a Dukly Jiřímu Holíkovi, po první třetině bude ve Fanshopu Dukly probíhat autogramiáda právě Holíka a Haška. „Jiřího Holíka strašně rád uvidím, protože je to fajn člověk. Hodně toho dokázal. V Dukle i v reprezentaci odvedl super práci a je to jedna z největších postav v historii českého hokeje. Takže je to super a všichni mu budeme přát hlavně hodně zdraví,“ uzavírá rozhovor jihlavský útočník.

Tomáš Čachotský po výhře v Ústí nad Labem

Autor videa: Tomáš Lysý