1:5
(0:1, 0:2, 1:2)

Dorostenci se musí vypořádat s vysokou porážkou

19.09.2019 / Milan Horák

19.9. se na ledě Horáckého zimního stadionu uskutečnil zápas Dukly s pražskou Slavií. Vstup do utkání měla obě mužstva sice opatrnější, ale také mohli na obou stranách děkovat svým gólmanům, kteří chytili nejednu šanci. Po první třetině šli spokojenější do kabin hráči Slavie, kteří 35 vteřin před koncem proměnili početní výhodu 5 na 3 a otevřeli skóre na 0:1. Druhá třetina nás provedla mnoha vyloučeními. Početní výhody hrály do karet spíše hostům. Ve 26. minutě zvyšoval na 0:2 Michal Novák a na 0:3 ve 34. minutě Vojtěch Malínek opět v početní výhodě. Malínek jel také na samotném závěru trestné střílení, které ale neproměnil. Třetí třetina už byla v režii Slavie, která dokázala vstřelit ještě dvě branky. Ve 46. minutě navyšoval na 0:4 Matěj Vymětal. Dukla se ale také ve třetí třetině konečně dočkala branky. Autorem byl v 54. minutě Matyáš Sapík, který snížil na 1:4. Na konečných 1:5 dával v 59. minutě Šimon Slavíček.
19.09.2019 17:30, ELIOD Extraliga dorostu - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč (48. Pulda) – Adam, Hrbek, Sapík, Janda, Macek, Šabatka, Vranka – Pavelec, Melenovský, Sopotnik – Jungwirth, Eremiáš, Nevšímal – Mlejnek, Zdarsa, Juřička – Bulík
1

HC Slavia Praha

Pittr – Weitz, Hrdlička, Kluch, Jokl, Stejskal, Palát – Štancl, Slavíček, Vlasák – Hofmann, Malínek, Kvasnička – Brummel, Novák, Vymětal – Skoupý, Svoboda
5
Branky a nahrávky: 54. Sapík (Jungwirth, Macek) – 20. Vlasák (Hrdlička, Slavíček), 26. Novák (Kvasnička, Hofmann), 34. Malínek (Palát, Stejskal), 46. Vymětal (Brummel, Weitz), 59. Slavíček (Svoboda, Hrdlička). Rozhodčí: Kohoutek – Musil, Viskot. Vyloučení: 7:7, navíc Bulík (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 27:34. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5.

Průběh utkání

V první třetině byla vidět velká vyrovnanost mezi oběma celky a oba začaly spíše opatrnou hrou. V první třetině se ani jeden z týmů nemohl dostat do sebevětšího tempa a hru provázela spousta nepřesností a chyb. Třetina nás také provedla početným vylučováním. Za první třetinu jsme se mohli dočkat pěti přesilových her. Tři pro hosty, dvě pro domácí. Vyloučení se dnes domácím stalo osudným. V 19. minutě byl vyloučen za vysokou hůl Marek Janda a o 57 vteřin také Šimon Zdarsa za sekání. Početní výhodu 5 na 3 hosté využili během 10 vteřin a skóre otevřel v poslední minutě první části Marek Vlasák, který se přes veškerý chaos před Maláčovou brankou jako první dostal ke kotouči a střelou mezi betony poslal svůj tým do vedení - 0:1.

Druhá třetina pro domácí nezačala vůbec dobře. Hosté ještě ze začátku dohrávali přesilovou hru, díky které se ihned dostali do tempa. Hráči se absolutně nepoučili z první části a nevyvarovali se vyloučení ani v části druhé. Pět minut a tři vteřiny trvalo hostům na navýšení skóre. Michal Novák, který stál úplně sám na mezikruží před Maláčem, obdržel přesnou přihrávku na hůl od Kvasničky a střelou z první navýšil na 0:2. Ve 33. minutě se opět za podrážení nechal vyloučit Dominik Mlejnek a hosté vycítili příležitost. Vyloučení trvalo pouze 24 vteřin a hosté se mohli opět radovat. Vojtěch Malínek v kombinaci s Palátem a Stejskalem navyšoval už na 0:3 a pro domácí to začalo vypadat velice bledě. I přesto, že měli domácí také šance, se nedokázali prosadit přes výborně chytajícího Pittra. Minutu před koncem se jelo také trestné střílení za faul na Malínka, který ho však neprovedl vůbec dobře, a tak svítilo na tabuli po druhé třetině skóre 0:3.

Do třetí třetiny šli sice domácí v početní výhodě, ale ani tu však nedokázali proměnit. Hosté se za tohoto stavu už nemuseli nikam tlačit. Poté, co se ve 46. minutě prosadil po úniku Matěj Vymětal, do kterého ho poslal Brummel, sáhl trenér domácích ke střídání brankářů a Maláče vystřídal Pulda. Dukla ale ukázala, že určitě nechce skončit bez vstřelené branky, a tak se v 54. minutě mohli konečně radovat také domácí. V početní výhodě se k puku na mezikruží dostal Matyáš Sapík, který dostal skvělou přihrávku od Jungwirtha a střelou k pravé tyči rozvlnil síť za Pittrem a snížil tak stav zápasu na 1:4. Poslední slovo měli ale stejně hosté. V 59. minutě dostal křižnou přihrávku od Svobody přes celé kluziště Šimon Slavíček a překonal Puldu, který se nestihl dostatečně rychle přesunout a navýšil stav zápasu na konečných 1:5.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli, že jsme byli určitě lepší. Mám trochu výtky ke druhé třetině, kdy tam na nás Jihlava jela nějaké přečíslení za stavu 0:3 a myslím, že to bylo úplně zbytečné. Kdyby to Jihlava proměnila, tak bychom jí tím dostali do hry. To se naštěstí nestalo a pro nás to jsou zasloužené tři body.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): My dnes nemůžeme být spokojení. Představovali jsme si úplně jiný výsledek a úplně jinou hru. Z naší strany to bylo dnes takové nemastné, neslané. Něco tam prostě chybělo, nějaký tah na bránu, nasazení, chuť vyhrát a poprat se o to. To tam prostě dnes z naší strany nebylo a mě to mrzí, protože vím, že to mužstvo může hrát lépe a je potřeba, aby si každý sáhl do svědomí a aby se to už neopakovalo. Pokud si něco řekneme, tak je potřeba to na tom ledě plnit a musíme začít hrát jako tým. Pokud toto nezačneme dělat, tak zkrátka budeme mít velké problémy.