7:1
(1:0, 5:1, 1:0)

To se nepovedlo. Juniorka schytala debakl v Pardubicích

19.09.2019

Junioři Dukly s lídrem tabulky, Pardubicemi, dokázali vyrovnaně soupeřit jen do poloviny zápasu. Ve 14. minutě se domácí ujali vedení a zkraje druhé třetiny ho navýšili, ale pak snižoval Richard Pětník. Jenže jeho gól byl bohužel jedinou komplikací pro Dynamo, které doposud ztratilo jen bod. V rozmezí 32. - 40. minuty vstřelili domácí hned čtyři branky a ve třetí části upravili na konečných 7:1.
19.09.2019 18:00, Turnaj O Pohár DHL - 5. kolo

HC Dynamo Pardubice

Nečas – Dubovčí, Hrádek, Oliva (C), Kubíček, Blažej, Secký, Kaštánek – Rouha, Rozlílek, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek, Šťastný
7

HC Dukla Jihlava

Chaloupek (41. Krejčí) – Piskač, Dvořák, Grauer, Křišta, Rašín, Smolko, Trávník, Nikolič – Brož, Pětník, Krajíček, Kardoš, Gergel, Juda, Čermák, Doležal, Vyvial, Vlk
1
Branky a nahrávky: 14. Costa (Chára, Rohlík), 23. Oliva (Bucek), 32. Antoníček (Costa), 33. Šír (Rouha), 36. Rohlík (Chára), 40. Rozlílek (Bucek), 48. Šír (Antoníček) – 27. Pětník (Kardoš, Dvořák). Rozhodčí: Lacina - Kis, Špringl. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 47:20. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1.

Průběh utkání

Junioři Pardubic vstoupili do zápasu proti Jihlavě velmi aktivně, úvodní šance ale nevyužili. Na první gól jsme tak museli čekat až do čtrnácté minuty, kdy Kale Costa po kvalitní práci Cháry vystřelil Dynamu vedení. Více branek již první část nenabídla, vše důležité se dělo až po přestávce.

Agilní Pardubice krátce po návratu z kabin odskočily na rozdíl dvou gólů, jmenovitě se prosadil střelou od modré čáry kapitán Jan Oliva. Když se zdálo, že je vše nalajnováno k vítězství domácího týmu, přišla kontaktní branka, která s průběhem pořádně zamíchala. Richard Pětník gólem v početní výhodě utlumil hru Dynama na několik minut, hostující Dukla se dokonce několikrát snažila o vyrovnání. Vaz jihlavskému týmu srazila až přesilová hra Pardubic, ve které dotlačil puk za záda hostujícího brankáře důrazný Antoníček. Od té doby měli domácí herně jednoznačně navrch a postupem času navyšovali své vedení. Ještě do druhé sirény se prosadil nepokrytý Radek Šír, sám před gólmanem zůstal i Ondřej Rohlík a o dorážce Víta Rozlílka tři desetiny vteřiny před koncem druhé části, ani nemluvě.

V závěrečné dvacetiminutovce junioři Dynama již jen hlídali nabyté vedení. Ve třetí třetině vylepšil skóre ve prospěch Dynama druhou brankou v zápase Radek Šír, více již ani jeden z týmů nestihl. Zápas tak skončil vysokou výhrou Pardubic 7:1, Královo mužstvo tak zůstává i nadále neporaženo.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Utkání se mi nehodnotí jednoduše poté, co jsme dostali lekci z herního projevu a nasazení. Musím smeknout před výkonem soupeře. Naopak se musím pozastavit nad hrou našich některých hráčů, kteří zápas pojali jako výlet bez zápasového nasazení. Vyvodíme z toho důsledky. Když není hokejovost, je potřeba jí vynahradit disciplinovaností a nasazením a to dnes rozhodně nebylo.

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): Sledovali jsme velice rychlé utkání, Jihlava předvedla neskutečný pohyb. My jsme ho ale, až na úvodní desetiminutovku druhé třetiny, dobře zvládali, zahráli jsme skvěle a jsme s hrou i výsledkem spokojeni

Fotogalerie utkání

Fotogalerie