Můj gól byl takový náhodný, ale do brány prošel, sděluje Robin Staněk

22.09.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Ubojovaný zápas, ve kterém Dukla prohrávala, srovnala a poté strhla výhru na svojí stranu až při samostatných nájezdech. Po dvou porážkách může takové vítězství pomoct. Tím spíše, že si hráči a realizační tým moc dobře uvědomují, že je třeba zlepšit hodně věcí, aby se Jihlavští odrazili k lepším výkonům. „Zápas byl těžký, ale jen pro to, že nám vázne kombinace a týmová hra. Na ledě si nepomůžeme jednoduchými přihrávkami nebo špinavými věcmi. Tohle nám vázne a musíme to zlepšít,“ hlásí autor vyrovnávací trefy Robin Staněk.

Kdo ví, jak by se celý zápas vyvíjel, kdyby nepřišel okamžik z bezprostředního konce úvodního dějství. Litoměřice totiž od třetí minuty vedly, ale 16 sekund před koncem první třetiny si Robin Staněk počkal na modré na přihrávku od Jana Pohla, vystřelil a rozradostnil prořídlé jihlavské ochozy. Byla to totiž jediná trefa hráčů Dukly v základní hrací době. „Ani to nebyla pumelice od modré. Pohlík mi přihrál a nechtěl jsem nastřelit prvního hráče. Nezavřel jsem oči, jen jsem se díval, abych ho nenastřelil a aby se puk dostal do brány. Ani jsem nevěděl, jestli mojí střelu někdo tečoval. Byl to takový náhodný gól a prošel až do brány,“ pousmívá se jihlavský obránce, který zaznamenal po svém návratu do Jihlavy první gól.

Jak už bylo řečeno, dle „Stáni“ nebyl zápas jednoduchý kvůli tomu, že si hráči nepomohli základními věcmi. Ale zkušený jihlavský zadák se snažil najít i nějaké to pozitivum. „Nedokázali jsme zareagovat na to, jak soupeř napadal. Dostával nás pod tlak, my jsme měli problém rozehrát. Nemyslím si ale, že by v naší hře bylo všechno špatně, byly tam i dobré věci,“ domnívá se obránce s číslem 66 a lze souhlasit – například s výborně ubráněným oslabením v prodloužení, kdy Litoměřice nevyužily hru čtyři na tři. „Oni měli přesilovku a my sehráli oslabení dobře. A nájezdy? V nich byl skvělý Nik a naši střelci byli lepší než ti jejich,“ zakončuje pozápasový rozhovor.

Robin Staněk po výhře nad Litoměřicemi

Tisková konference: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) – David Bruk (HC Stadion Litoměřice)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice 2:1 sn.

Autor videa: HZStv1