2:1
(0:1, 0:0, 2:0)

Po vyrovnaném zápase mohou jihlavští junioři slavit první výhru za tři body

27.09.2019 / Milan Horák

V turnaji o pohár DHL 27.9. se na Horáckém zimním stadionu utkala Dukla Jihlava s Plzní. V první třetině poslal hosty do vedení 0:1 Sebastián Malát a díky tomuto gólu šli spokojenější do kabin hráči Plzně. Druhá třetina nám nabídla velice agresivní a tvrdou hru, ale gól nám nepřinesla ani na jedné straně, a tak stav zápasu byl po druhé třetině stále 0:1. Domácí si to nejlepší nechali do třetí třetiny. Nejprve srovnával v 50. minutě Vítězslav Brož a v 52. minutě rozhodl o třech vítězných bodech Miroslav Juda.
27.09.2019 18:00, Turnaj O Pohár DHL - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Rašín, Černohorský, Nikolič, Trávník, Piskač, Smolko – Pětník, Juda, Brož – Doležal, Čermák, Chlubna – Grauer, Krajíček, Kardoš – Křišta, Gergel, Vyvial
2

HC Škoda Plzeň

Pícl – Kremláček, Jiříček, Malák, Staněk, Pánek, Kovářík – Kolář, Čermák, Princl – Malát, Šuhaj, Adamec – Tůma, Ženíšek, Slanina – Kuchárik, Kopic, Hollar
1
Branky a nahrávky: 50. Brož (Černohorský, Rašín), 52. Juda (Trávník, Pětník) – 9. Malát (Čermák, Princl). Rozhodčí: Úlehla – Polák, Bohuněk. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 64. Střely na branku: 25:40. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

První třetina nás provedla hokejem, který moc nesplňoval kritéria atraktivity. Oba celky se v průběhu první části hledaly. Na hře se to projevilo ztrátami kotouče, zakázanými uvolněními a zbytečnými fauly. Oba celky si vyzkoušely v první částí početní výhodu 5 na 4, a také při současném vyloučení 4 na 4. Ani jeden z týmů se v početní výhodě neprosadil. V 9. minutě rozjásal střídačku hostů Sebastián Malát, který střelou z mezikruží přesně mezi betony poslal hosty do vedení 0:1. Plzeň to dostalo velice rychle do hry a domácí z větší části k ničemu v první třetině nepouštěli. Hráči šli do kabin za stavu 0:1.

Do druhé třetiny nastoupily oba celky velice agresivně. Dohrávali se souboje, u mantinelů se hrálo velice tvrdě a ani jeden z týmů tomu druhému nic nedaroval. Mohli jsme opět vidět řadu vyloučení. Tři na straně Dukly, jedno na straně Plzně. Ani jeden z týmů se však opět v početní výhodě i přes enormní tlak nedokázal prosadit. Dukla měla řadu šancí na vyrovnání, ale Pícl si hrdě držel čisté konto bez inkasované branky. Hráči šli po 40 minutách do kabin za stavu 0:1.

Domácí si všechno nejlepší nechali do třetí třetiny. Ustáli ze začátku třetiny velký tlak hostů a dostali se do tempa. Hosté si vylámali zuby na skvěle chytajícím Chaloupkovi, který má nemalý podíl na tříbodovém zisku. Vyrovnávací gól přišel v 50. minutě. Přesnou přihrávku přes střední pásmo vyslal Jakub Černohorský přesně na hůl Vítězslavu Brožovi a ten se z pravého kruhu trefil přesně na vzdálenější tyč a srovnal stav zápasu na 1:1. Jihlavská střídačka se radovala po druhé o dvě minuty později, když se po souhře s Trávníkem a Pětníkem k puku na modré čáře dostal Miroslav Juda a střelou opět na vzdálenější levou tyč poslal Duklu do vedení 2:1. Hosté to ještě v posledních dvou minutách do konce třetiny zkoušeli se šesti hráči v poli, ale opět si vylámali zuby na fantastickým Chaloupkovi, a tak Dukla může poprvé slavit výhru za tři body.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): Šli jsme poměrně rychle do vedení, ale Jihlava si zasloužila absolutně vyhrát. My jsme nebojovali, nebyli jsme schopní odskočit na 2:0 a Dukla zaslouženě získala tři body.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Konečně první zápas podle našich představ. V první třetině bylo ještě znát, že si neseme poznamenání z minulého víkendu a ze skóre 1:15, ale klobouk dolů před klukama. Sami si mezi sebou asi řekli, že takhle se hrát nedá a podržel nás dnes výborně gólman. Řekl bych, že tou bojovností a tím nasazením jsme si dnes zasloužili vyhrát za tři body.