Čtyřlístek hráčů z Pardubic posílí ve středu Duklu

08.10.2019 / Vladimír Šťastný

Nastartovat tým k lepším výkonům přichází kvarteto útočníků extraligového Dynama Pardubice - Ondřej Machala, Michal Machač, Ondřej Matýs a Michal Pochobradský. V dresu jihlavské Dukly se představí již ve středu 9. října v zápase s AZ Havířov. Všichni čtyři se seznámili s extraligovým hokejem již v minulé sezoně, Machala pak odehrál v pardubickém dresu dva zápasy již v sezoně 2017/18. Kvartet hráčů bude v klubu působit formou střídavých startů.

„Se současnou situací nejsme spokojení a zabýváme se tím každý den. Včera po zápasu proti Frýdku-Místku jsem dlouho do noci hledal, kde je zakopaný pes, jelikož statistiky mluví v náš prospěch a zápasy bychom měli vyhrávat. Potápí nás produktivita a střelba ze slotu. Tam musíme zapracovat. Ve středu zkusíme dát do hry hráče na střídavý start a mužstvo tím nakopnout,“ hlásí jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Ondřej Machala

Dvacetiletý Ondřej Machala je sice havlíčkobrodským rodákem, ale odchovancem hokeje ve Žďáru nad Sázavou, v lednu 2014 získal s výběrem Vysočiny zlaté medaile na Zimní olympiádě dětí a mládeže. V dorosteneckém věku přestoupil do Dynama Pardubice a od sezony 2016/17 působil za mořem v týmu Niagara IceDogs. V průběhu další sezony se ze zámoří vrátil zpět do Pardubic. Zúčastnil se mistrovství světa osmnáctiletých hokejistů a dvou šampionátů dvacítek.

Ondřej Matýs

Taktéž dvacetiletý Ondřej Matýs disponuje výškou 186 cm a je pardubickým rodákem. Prošel všemi věkovými kategoriemi od mladšího dorostu po juniory. Mezi muži získával první zkušenosti v prvoligovém celku LHK Prostějov, kde v sezoně 2018/19 odehrál 41 utkání. V nich získal 6 kanadských bodů za 3 branky a 3 asistence. V loňské extraligové sezoně nastoupil v dresu Pardubic k šesti duelům a v letošní sezoně taktéž k šesti, navíc letos odehrál pět utkání v Chance lize v Kadani.

Michal Pochobradský

Dvacetiletý Michal Pochobradský, chrudimský rodák odehrál svou mládežnickou kariéru v dresu Dynama Pardubice. V loňské sezoně si vedl velice dobře v juniorce Pardubic, když ve 38 utkáních získal 32 kanadských bodů za 15 gólů a 17 asistencí. V loňské sezoně odehrál několik utkání v prvoligových Litoměřicích a Slavii Praha a druholigovém Kolíně.

Michal Machač

Do čtveřice dvacetiletý Michal Machač je pardubickým rodákem a dokázal narůst až do výšky 192 cm. Mládežnickou karieru prožil v tamním Dynamu. V sezoně 2018/19 odehrál gró svých zápasů v prvoligových Litoměřicích, ale stihl ještě vypomoci pardubické juniorce, nastoupil i v A týmu a několik zápasů odehrál ve druholigovém Dvoře Králové nad Labem. V letošní sezoně odehrál, kromě zápasů v Pardubicích i čtyři zápasy v prvoligové Kadani.