2:6
(1:1, 1:5, 0:0)

Výborně! Z venkovního dvojzápasu získal dorost pět bodů ze šesti, porazil i Tábor

12.10.2019 / Tomáš Lysý

Dorostenci Dukly začali proti Táboru na jeho ledě dobře a již v páté minutě otevřel skóre v přesilovce Václav Vranka. Domácí sice v poslední minutě úvodní periody také v přesilové hře srovnali, ovšem Jihlava ze začátku druhé části díky brankám Daniela Pavelce a Cyrila Valacha nabrala dvoubrankový náskok. A chleba se lámal dál. Při domácím oslabení dostal Adam Eremiáš, útočník navrátivší se z Dukly do Tábora, pět minut a do konce utkání a hosté uskočili dalšími dvěma brankami, které vsítil Šimon Juřička a opět Cyril Valach. Červenožlutí pak excelovali dalším gólem Šimona Juřičky a bylo rozhodnuto. Na třech jihlavských bodech nic nezměnilo ani snížení domácích s konce prostřední části. Ve třetí třetině totiž branka nepadla. Dukla tak vyhrála 6:2 a ve víkendovém dvojutkani udělala více bodů než za předešlých osm kol!
12.10.2019 12:00, ELIOD Extraliga dorostu - 10. kolo

HC Tábor

Prchlík – Kofroň, Adamec, Herda, Krch, Šťastný, Bečvařík, Kohout – Janda, Eremiáš, Kundrát, Čančura, Cháb, Matašovský, Souš, Suchan, Vaněk, Šimák
2

HC Dukla Jihlava

Maláč – Sapík, Macek, Hrbek, Vranka, Šabatka, Janda – Melenovský, Zdarsa, Juřička, Nevšímal, Sopotnik, Valach, Pavelec, Jungwirth, Bulík
6
Branky a nahrávky: 20. Suchan (Kundrát, Eremiáš), 40. Vaněk (Kofroň, Cháb) – 5. Vranka (Macek), 22. Pavelec, 24. Valach (Hrbek), 28. Juřička (Šabatka), 29. Valach (Šabatka, Nevšímal), 36. Juřička (Šabatka, Nevšímal). Rozhodčí: Jechoutek – Ganger, Kotounová. Vyloučení: 5:9, navíc Eremiáš (TAB) 5 minut a do konce utkání. Využití: 2:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 23:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6, 2:6.

Průběh utkání

Po výhře nad Motorem, kdy Dukla prohrávala již 1:3 a vyhrála 4:3 na nájezdy, potřebovali jihlavští hokejisté pod novým trenérským duem Ujčík-Nekvasil vyhrát i na ledě posledního Tábora. To se začalo plnit v páté minutě, kdy přesilovku využil Václav Vranka. Jenže v dalším průběhu první části putovali hosté dvakrát na lavici hanby a napodruhé už domácí srovnali, když Jaroslav Suchan skóroval 25 sekund před odchodem do kabin - 1:1.

Druhá třetina patřila Dukle! V čase 23:11 totiž hosté vedli již 3:1, úspěšnými střelci totiž byli Daniel Pavelec a Cyril Valach. Chleba se lámal hned vzápětí. Při hře čtyři na čtyři dostal Adam Eremiáš z Tábora, který na začátku sezony nastupoval za Jihlavu, trest na pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy nebo krku a Jihlava trestala. Ačkoliv byl za okamžik vyloučen na dvě minuty i Jan Nevšímal z jihlavského kádru, hru čtyři na tři využil Šimon Juřička. Po vypršení Nevšímalova trestu se prosadil znovu Cyril Valach a hosté směřovali ke třem bodům, za kterými je ještě více poslal gól Šimona Juřičky na konci třetiny v další početní výhodě. A přesilovky oběma týmům šly výborně, jelikož v čase 39:03 jí využili i domácí trefou Kryštofa Vaňka – 2:6.

Třetí třetina již žádnou branku nepřinesla, pouze v závěru se na led trošku přiostřilo a tři vyloučení hráči ze čtyř putovali na trestnou lavici za hrubost. Nic to však neměnilo na jihlavské výhře 6:2.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): První třetina nebyla podle našich představ. Sice jsme využili přesilovku, ale vůbec nám nefungovala hra v obranném pásmu. Na začátku druhé třetiny jsme dokázali odskočil na rozdíl dvou gólů a následně jsme se dvakrát prosadili při pětiminutové přesilovce. Od té doby se kluci uklidnili a už to šlo. Jsme rádi za tři body a doufáme, že výhry kluky uklidní a začnou si věrit.