Takové utkání jsme potřebovali, usmívá se Milan Davídek

17.10.2019 / Tomáš Lysý

Na první gól se načekal hodně dlouho. V některých zápasech nehrál, poté – stejně jako někteří další spoluhráči – hledal střeleckou formu. Už zápas v Sokolově ale znamenal pro Milana Davídka zápis do statistik, když si připsal druhou asistenci v sezoně. Nyní proti Prostějovu zlomil i střelecké trápení a po snížení hostí na 1:2 dal důležitý gól na 3:1! „Na první gól jsem se strašně načekal. Moc děkuji Fronkymu a Lichymu, je to i jejich gól,“ hovoří o úspěšné spolupráci se svými novými parťáky ve čtvrtém útoku, který fungoval parádně.

Celkově byl zápas proti Prostějovu, oproti předešlým domácím vystoupením, hodně povedený. Již v první třetině měli domácí výrazně více šancí, takže mohli vést více než 1:0. Ve druhé části se červenožlutým také dařilo. Celková výhra 4:1 tak byla více než zasloužená. „Takové utkání jsme tady všichni potřebovali. My v kabině, lidi v Jihlavě, všichni okolo hokeje. Jsme strašně rádi, že se nám takové vítězství povedlo a doufám, že už to bude jen lepší,“ vyzařuje ze sebe spokojenost Milan Davídek, který v zápasu zapsal svůj první gól za Duklu a zároveň první gól v nové sezoně. „Dostal jsem dobrou přihrávku od Fronkyho. Vystřelil jsem, gólman to chytil a pak jsem si jen dojel pro dorážku. Je to i gól Fronkyho a Lichyho, já jim za to moc děkuju a musím říct, že na gól jsem se strašně načekal,“ oddychne si spokojeně, že zlomil střelecké trápení.

Pro útočníka prostě není moc dobré, když dlouho čeká na branku. Tím spíše, pokud se jedná o novou tvář v týmu. Radost Milana Davídka tak byla pochopitelná. Zvedl ruce a několikrát na znamení úspěchu radostně zapumpoval rukama. „Ta radost ze mě vypadla, nebylo to nic plánovaného. Byl jsem opravdu rád, že mi to tam padlo a hlavně že jsme vyhráli.“ těší hráče s přezdívkou „Majlo“ a vzápětí o svých bodových příspěvcích v poslední době dodává: „Jakmile se začíná dařit mužstvu, tak se začíná dařit i jednotlivcům. Jsem za to moc rád a hlavní je, že jsme vyhráli.“

V další odpovědi pak ukázal, že radostné emoce po vyhraném utkání úplně nejdou skloubit s matematikou. A to v kontextu, kolik je možné do konce základní části ještě získat maximálně bodů, jelikož tabulka kolem osmého místa se pořádně zamotává. „Nesbírali jsme úplně body. Máme ještě 17 zápasů, ale teď vám z hlavy nespočítám, kolik je to bodů. 34 bodů? To bude více, ne, jsem teď úplně blbej…“ zarazí se sympatický útočník na okamžik. Vzápětí dostane otázku, že o sedmnáct více. „Tak jsem úplně blbej. Jo, za nájezdy jsou dva body. To se omlouvám. Ale když takhle budeme sbírat body, tak osmičku dáme a v to všichni věříme,“ zakončuje rozhovor útočník, který uplynulou sezonu dohrával v Přerově.

Milan Davídek po výhře nad Prostějovem

K výhře výrazně přispěl i Tomáš Čachotský, který dal dvě branky – první a druhou v zápasu, přičemž druhá trefa byla vítězná. „Tentokrát jsem měl góly víceméně do prázdné brány. Při první akci jsme si vyměnili puk s Pekym a ten mi ho předložil do prázdné klece. U druhého gólu udělal to samé Pepa Skořepa, protečoval mi puk do prázdné brány na druhou tyč. Takže proti Prostějovu to vyšlo na mě, příště to může zase vyjít na někoho jiného. Pro nás jsou důležité tři body, za ně jsme rádi,“ hovoří o své 231. a 232. trefě za Duklu.

Zkušený jihlavský hokejista byl ale rád hlavně za to, že tentokrát zápas měl o svém vítězi jasno již několik minut před závěrečnou sirénou a jihlavští hokejisté nemuseli výsledek honit v závěru. „Je to tak. Za to jsme rádi. Hlavně jsme rádi, že gól na 1:2 nás nepoložil, že jsme se snažili být dále aktivní, snažili jsme se dále hrát, což je pro nás nějaký takový recept. Potřebovali jsme to doma protrhnout a nyní potřebujeme udělat nějakou šňůru bodů, abychom se v tabulce vyhoupli nahoru,“ říká „Čagy.“

Tomáš Čachotský po výhře nad Prostějovem

Tisková konference: František Zeman (HC Dukla Jihlava) – Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov 4:1

Autor videa: HZStv1