3:5
(0:3, 2:1, 1:1)

Velice vyrovnané utkání rozhodla produktivita v zakončení

17.10.2019 / Milan Horák

Vyrovnaný boj mezi Duklou a Hradcem rozhodla produktivita. Po špatném začátku, kdy Dukla prohrávala 0:4, hráči chytli druhý dech a byli na dostřel Hradci, když ztráceli pouze jedinou branku na vyrovnání. Ta ale nepřišla, naopak Hradec v 52. minutě navýšil na 3:5, a tak tři body míří do Hradce.
17.10.2019 17:30, ELIOD Extraliga dorostu - 11. kolo

HC Dukla Jihlava

Pulda – Macek, Adam, Sapík, Šabatka, Hrbek, Vranka, Janda – Nevšímal, Zdarsa, Valach – Sopotnik, Melenovský, Pavelec – Juřička, Polodna, Bulík
3

Mountfield HK

Žalčík – Pinkas, Pelda, Táborský, Jerman, Boukal, Beran – Budina, Ma. Beneš, Giesl – Novotný, Mi. Beneš, Pajer – Brožek, Souček, Sláma – Klíma
5
Branky a nahrávky: 28. Janda (Bulík), 35. Melenovský (Sopotnik), 48. Polodna (Zdarsa) – 10. Souček (Sláma), 13. Novotný (Táborský), 16. Táborský (Sláma), 26. Pajer (Michal Beneš), 52. Budina (Matěj Beneš, Giesl). Rozhodčí: Čuňočka – Bernard, Havel. Vyloučení: 5:5, navíc Pinkas (MHK) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 94. Střely na branku: 34:35. Průběh utkání: 0:4, 3:4, 3:5.

Průběh utkání

Do první části vstoupily oba celky více než opatrnou hrou. Ta se rozkouskovala až postupnými vyloučeními a v polovině první třetiny měli více ze hry hosté. V 10. minutě otevřel skóre zápasu Lukáš Souček, který obdržel přihrávku zpoza branky Puldy od Slámy a střelou na přední tyč poslal svůj tým do vedení 0:1. O necelé tři minuty později se střídačka Hradce Králové radovala opět. Matěj Novotný se po individuální akci tvrdou střelou z mezikruží k pravé tyčce trefil přesně a navýšil na 0:2. Poslední slovo v první části měli také hosté. V 16. minutě napřáhl na levém kruhu Šimon Táborský, jeho střela se otřela o tyč a zaplula přesně za záda domácího Puldy. Stav po první třetině - 0:3.

Do druhé třetiny vstoupily opět lépe hráči Hradce Králové. I když šli ve 24. minutě do početní nevýhody, stihli mezitím i navýšit. Ve vlastním oslabení se prosadil po úspěšném forčekingu Táborského v útočném pásmu Lukáš Pajer a na světelné tabuli svítil průběžný výsledek 0:4. Domácí se ale oklepali z inkasování velice rychle. O necelé dvě minuty snížil na 1:4 střelou z modré čáry přesně mezi betony Žalčíka Marek Janda. Od té doby se hra na ledě vyrovnala a byla vidět také Dukla. Poslední slovo třetiny si vzal Marek Melenovský, který stál nikým nehlídaný před Žalčíkem, obdržel přesnou přihrávku na hůl od Sopotnika a zamést kotouč za čáru už mu nedělalo problém. Průběžné skóre po druhé třetině - 2:4.

Třetí část byla nejvyrovnanější z celého dnešního utkání. Domácí se dostali na dostřel gólem Davida Polodny ve 48. minutě a scházel jim už pouze jeden gól na vyrovnání. V 52. minutě ale vrátil dvoubrankové vedení Hradci Matyáš Budina, který střelou pod víko navýšil na 3:5. V závěru měla domácí Dukla obrovské množství šancí, které volaly po gólech, ale buď hráči selhali v koncovce nebo narazili na skvěle připraveného Mario Žalčíka. Konečné skóre zápasu - 3:5.

Ohlasy trenérů

Jiří Janoušek (Mountfield HK, a.s.): Dnes jsme viděli hodně bruslivé dorostenecké utkání. Bylo na obou stranách poměrně dost nepřesností. Myslím si, že jsme v první třetině byli o něco málo lepší, podařilo se nám dát tři góly, ale i soupeř měl šance, ve kterých nás podržel Mario Žalčík. Ve druhé třetině jsme nepochopitelně za stavu 0:4 začali hrát extrémně lehkovážně a soupeř nás za to potrestal, dokázal se dostat až na jednobrankový rozdíl. Paradoxně nám to pomohlo, začali jsme opět hrát dobře a to utkání jsme dokázali dohrát.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Musím říct, že od té doby, co jsme tady v dorostu s Ujčou, tak to byl herně náš nejlepší zápas, co jsme odehráli. Samozřejmě jsme hráli proti nejsilnějšímu soupeři, který je zatím první v tabulce. Kvalitou jsme se mu dneska téměř vyrovnali. Bohužel jediná věc, ve které nás přehráli, byla produktivita v zakončení. Oni když ten gól měli dát, tak ho dali a my jsme trefovali betony. Ale jinak jsme se zápasem a nasazením kluků velice spokojeni. Asi rozhodla ta první třetina, kdy nám Hradec odskočil na 0:3. Soupeři můžeme jenom pogratulovat.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie