2:1sn
(0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Junioři urvali na půdě silného Třince bod

18.10.2019 / Šárka Kolková

Jihlavští junioři pod vedením nových koučů Štěpána Moravce a Marka Melenovského získali první bod, když na půdě mistrovského Třince prohráli až na nájezdy. Domácí šli do vedení ve 22. minutě, ovšem v čase 35:56 srovnal svým prvním gólem za Duklu Josef Vyvial. Jihlavští hokejisté poté ve třetí části přestáli dvě oslabení a zápas dotáhli až do nájezdů. V nich se jako první prosadil útočník hostí Vítězslav Brož - ve druhé sérii, ale domácí Matiaško hned srovnal. Jihlava pak měla ve své moci hned tři nájezdové mečboly, ty ale proměněny nebyly a v osmé sérii rozhodl o extra bodu pro Oceláře Michal Ramik. Již v sobotu nastoupí červenožlutí na ledě Vítkovic.
18.10.2019 18:00, Turnaj O Pohár DHL - 11. kolo

HC Oceláři Třinec

Švančara – Jenáček, Vacula, Cienciala, Šulák, Michálek – Havránek, Indrst, Pastor, Mikler, Geidl, Mastič, Lipianský, Čmiel, Matiaško, Plandor, Matěj RamiK, Králík
2

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Piskač, Dvořák, Grauer, Trávník, Křišta, Rašín, Smolko, Nikolič – Brož, Pětník, Krajíček, Gergel, Fiala, Juda, Čermák, Doležal, Barák, Vyvial
1
Branky a nahrávky: 22. Mikler (Cienciala, Ramik), rozh. náj. Ramik – 36. Vyvial. Rozhodčí: Koziol - Bartek, Dohnal. Vyloučení: 2:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 91. Střely na branku: 43:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

Úvodní část zápasu byla velmi vyrovnaná. Hned v úvodu se snažil Chaloupka překonat David Pastor, ale jihlavský brankář jeho prudkou střelu vyrazil. O chvíli později zadělal na problémy Nico Geidl, jenže Chaloupek si s jeho trefou nakonec poradil. Na druhé straně však neměl Patrik Švančara o nic větší klid. V polovině první třetiny se ho snažil překvapit Jakub Nikolič, ale domácí gólman měl připravenou lapačku a jihlavský obránce tak svou šanci nevyužil. Poté se sám před třineckou bránu rozjel Dan Fiala, který mohl vsítit první branku zápasu, ale Patrik Švančara byl ve střehu a nedal juniorovi šanci.

Druhá třetina byla živější. Ve dvacáté druhé minutě od modré nahrál Filip Cienciala Šimonovi Miklerovi a ten ostře pálil do Chaloupkovy brány a stal se prvním střelcem zápasu. Michal Ramik mohl poté přidat další branku pro Oceláře, jenže tuhle ránu si už Chaloupek plně pohlídal. U třinecké brány se nebezpečně pohyboval Patrik Rašín, ale Švančara byl na jeho útok připravený a puk bez potíží přikryl. Až ve třicáté šesté minutě se dostal přes Švančaru Josef Vyvial, který se po přihrávce Patrika Čermáka rozjel před třineckou bránu a Švančara neměl proti jihlavskému útočníkovi šanci - 1:1.

Třetí třetina se nesla ve stejném duchu jako třetina první. Oceláři dominovali, jenže Chaloupek byl ve střehu. Ve čtyřicáté sedmé minutě zkusil překvapit třineckého brankáře Vítězslav Brož, jenže Švančara puk chytil mezi své betony. O slovo se hned na to přihlásil kapitán Dukly Miroslav Juda, ale ten si u Švančary ani neškrtl. Třinecký brankář předvedl fantastický zákrok. Jakub Michálek se pokoušel o druhý gól pro Třinec, když si vyjel s pukem přímo před Chaloupka, jenže tato akce mu nevyšla. V závěru se ještě pokusil o gól Marek Havránek, ale Chaloupek si střelu pohlídal. Po třetí třetině byl stav stále vyrovnaný a muselo se jít až do prodloužení.

V předposlední části utkání byly oba týmy ve střehu a nechtěli nic vypustit. Hned na začátku mohl rozhodnout Jakub Michálek, ale Chaloupek mu takovou radost neudělal. V obranném pásmu Ocelářů se naopak Patrik Čermák rozjížděl proti Švančarovi, ale ani on za své záda puk nepustil. V závěru mohl Jihlavě vystřelit výhru Josef Brož, jenže Švančara stále držel třinecké naděje na úspěch. Ani prodloužení nerozhodlo o vítězi a muselo se jít do samostatných nájezdů.

Ve druhé sérii se trefil hostující Vítězslav Brož, který dostal třinecké do nervozity. Vzápětí si však rychlou odpověď připravil Michal Matiaško. Sedmá série nájezdů však o vítězi nerozhodla. V osmé sérii uspěl Michal Ramik. Jako poslední to zkusil jihlavský Patrik Rašín, který však na Švančaru ani nevystřelil a Oceláři se tak mohli radovat z vítězství.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Z našeho pohledu se jednalo o vyrovnané utkání. V první třetině jsme byli aktivnější než domácí tým, ve druhé měli naopak více ze hry domácí. Poslední třetina byla z obou stran na šance vyrovnaná a utkání šlo zaslouženě do prodloužení. V nájezdech zvítězil šikovnější tým. V celém utkání dominovali především brankáři obou týmů.