Fair-play se nám pak hned vrátilo, je rád Jiří Fronk

19.10.2019 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté první derby o Vysočinu v této sezoně zvládli, když otočili zápas proti Třebíči z 0:1 na 4:2. Výrazně k tomu pomohl i útočník Jiří Fronk, který vstřelil gól na 2:1 a poté byl u dalšího zajímavého momentu – odvolal přesilovku Dukly, když prozradil sudímu, že ho soupeř nefauloval. „Nejprve mě to ani moc nenapadlo, protože jsem spadl a sudí vylučoval. Až po chvilce mi soupeř říkal, ať se jdu přiznat, že to faul nebyl. V tu chvíli jsem si celou situaci v hlavě zrekapituloval, že to faul nebyl, že jsem uklouzl a to mě přimělo jít se přiznat,“ hlásí sympaticky útočník Dukly.

Gesto fair-play nepřišlo vniveč, Dukla za něj byla naopak po zásluze odměněna. Čím? Dalším gólem v třebíčské síti, když kapitán Josef Skořepa svým prvním gólem v sezoně zvyšoval na 3:1. „Rozhodčí se mě ptal, jestli to byl faul. Já jsem mu říkal, že to faul nebyl, že jsem uklouzl. Jsem za to rád, protože pak se nám to vrátilo a hned poté dal Pepa gól. Takže takové věci se vracejí,“ říká Jiří Fronk a určitě měl na mysli i další takovou situaci ze třetí třetiny, kdy stejnou věc předvedl Peter Lichanec a Jihlavští zanedlouho zásluhou Lukáše Anděla zvýšili na konečných 4:2.

Do gólových statistik se ale zapsal i „Fronky“, který krátce po vyrovnávacím gólu z hole Jana Holého vstřelil branku na 2:1. I když slovíčko vstřelil není asi tak přesné. Branka mu byla přiznána, neboť byl poslední jihlavský hráč, který se dotkl puku před tím, než si domácí Král srazil puk do vlastní klece. „Dostal jsem nahrávku od Endyho (Lukáš Anděl – pozn. aut.) před skoro prázdnou bránu. Gólman vyjel proti mně až mezi kruhy a viděl jsem vedle brány Poldu (Michal Poletín – pozn. aut.). Chtěl jsem mu nahrávat, ale akorát jsem trefil brusle domácího beka a od něj se puk odrazil do prázdné brány,“ hovoří jihlavský forvard o své páté trefě v sezoně.

Celkově si své první vysočinské derby v kariéře užil. I tím, že bylo vítězné a Dukla tak porazila Třebíč již pošesté v řadě. „Určitě se hraje lépe, když je taková atmosféra a kotle se navzájem předhánějí. Atmosféra byla suprová. My jsme proměnili nějaké šance, což bylo nejdůležitější. Když jsme se dostali do šancí, tak to tam padlo. To je nejdůležitější věc. Když padají góly, tak se pak vyhrává,“ usmívá se pětadvacetiletý hokejista.

Jiří Fronk po výhře v Třebíči

Tisková konference: Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč) – Petr Vlk (HC Dukla Jihlava)

Autor videa: YouTube SK Horácká Slavia Třebíč

Sestřih zápasu: SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava 2:4

Autor videa: hokej.cz