5:2
(0:0, 1:1, 4:1)

Domácí Junioři ochutnali podruhé v sezóně, jaké je to vyhrát za tři body

01.11.2019 / Milan Horák

Jihlavští junioři v zápase se Zlínem ukázali, že mají pořád chuť hrát, i přes ne příliš dobré výkony v sezóně. Dnešním skvělým výkonem od celého týmu, který držel fantasticky Ondřej Chaloupek, naložili Beranům ze Zlína 5:2 po gólech Richarda Pětníka, který se v zápase trefil hned dvakrát. Dále Gergela, Fialy a Veleby. Za hosty se trefili pouze Luža a Kozubík.
01.11.2019 18:00, Turnaj O Pohár DHL - 16. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek (15. Krejčí, 17. Chaloupek) – Dvořák, Nikolič, Trávník, Černohorský, Smolko, Piskač, Veleba – Barák, Juda, Brož – Vyvial, Čermák, Fiala – Pětník, Gergel, Doležal
5

Berani Zlín

Hamrla – Janošek, Hamrlík, Pavlas, Talafa, Jaroněk, Reidl – Dobiáš, Luža, Kozubík – Weintritt, Fajkus, Lekeš – Frömel, Chludil, Apolenář – Handl, Podešva, Bednařík
2
Branky a nahrávky: 28. Gergel (Piskač), 43. Pětník (Doležal), 46. Fiala (Dvořák), 60. Veleba (Brož), 60. Pětník (Čermák) – 21. Luža (Kozubík, Dobiáš), 56. Kozubík (Hamrlík, Dobiáš). Rozhodčí: Ondráček – Polák, Roupec. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: 42:54. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.

Průběh utkání

První třetina nabídla divákům na Horáckém zimním stadionu velice vyrovnaný zápas. Gólové šance byly vidět na obou stranách, ale ani jeden z gólmanů nenechal kotouč, aby přešel za brankovou čáru. Dukla si také mohla vyzkoušet přesilovou hru, která také ke gólu nepřispěla. Diváci byli také svědky střídání brankářů na straně Dukly kvůli vypadení nože z brusle Chaloupka, a tak ho na pár minut nahradil Filip Krejčí. Oba celky šly do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Do druhé části vstoupili hosté skvělým způsobem. Od začátku uplynulo pouze 20 vteřin a skóre na 0:1 otevřel Dominik Luža, který střelou z první z mezikruží dokázal dostat kotouč za záda domácího Chaloupka. Radost hostů z vedení ale trvala pouhých sedm minut. Totožný gól na 1:1 zařídil pro domácí Lukáš Gergel, který také střelou z první z mezikruží překonal Hamrlu ze Zlína. Po 40 minutách šli hráči do kabin za opět nerozhodného stavu, tentokrát ale 1:1

Třetí třetinu měli domácí ve své režii. Po třech minutách od zahájení třetí části se opět na mezikruží dostal do šance Richard Pětník a střelou z první se trefil přesně k levé tyči a navýšil na 2:1. O dvě minuty později se mohli radovat opět domácí Ježci. Před branku Hamrly si vybruslil Dan Fiala a bekhendovou střelou vymetl všechny pavučiny z pravého horního rohu a zařídil Dukle dvoubrankové vedení 3:1. V závěru třetiny svedly oba celky ještě obrovský boj o body. Necelých pět minut do konce třetiny padl po střele Davida Kozubíka velice smolný gól pro domácí. Kotouč byl několikrát tečován od bruslí a hokejek, ale za záda Chaloupka si cestu našel - 3:2. Hosté to rázem zkoušeli se šesti hráči v poli, ale do odkryté klece se trefil až z obranného pásma Petr Veleba a bylo už víceméně jasné, že Dukla si dnes ze zápasu vezme tři body - 4:2. Na konečných 5:2 navýšil 11 vteřin před koncem Richard Pětník, který se jako první dostal k odraženému kotouči po zákroku Hamrly a střelou pod víko potvrdil dnešní vítězství domácích.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (PSG Berani Zlín): První třetinu jsme odehráli velice dobře. Po gólu na 0:1 hráči trochu polevili, domácí stačili vyrovnat a my jsme se tím nechali rozladit, nedařily se nám ani přesilovky, bylo tam spousta vyložených šancí, které jsme zahodili. Domácí potom dali dva rychlé góly, kdy nám se podařilo v závěru ještě snížit na 3:2. My jsme to ještě zkusili se šesti hráči, ale to už byla loterie.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): My jsme po dlouhé době ochutnali, jaké je to vyhrát za tři body a samozřejmě jsme spokojeni s dnešním zápasem. Výborný výkon od celého týmu, nicméně musím vyzdvihnout výkon brankáře, který nás držel ve hře. My jsme ve třetí třetině byli o něco lepší a šli jsme si za tím. Věděli jsme samozřejmě, po tom co jsme šli do vedení, že bude důležité, kdo dá první gól. Byli jsme to naštěstí my, a pak jsme to v závěru uhájili a doufám, že na to zase navážeme v příštím zápase.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie