Tomáš Chlubna a Jonáš Jungwirth opět oblečou reprezentační dres

08.11.2019 / Tomáš Lysý

Začátek listopadu je tradičním termínem reprezentačních akcí – od seniorský A-tým až po nejmladší reprezentační kategorie. Jihlavský hokej v nich bude mít opět zastoupení. S reprezentací do 18 let bude na přípravném kempu a turnaji pěti zemí ve Švédsku útočník A-týmu Dukly Tomáš Chlubna, jenž je pevnou součástí výběru a dělá postupné krůčky k nominaci na dubnové mistrovství světa. Reprezentace do 16 let sehraje tři zápasy proti Švýcarsku a v sestavě by neměl chybět ani útočník dorostu Jonáš Jungwirth. S ženským A-týmem jede na turnaj do Ruska masér A-týmu Dukly Petr Mlíkovský.

Tomáš Chlubna

Odchovanec jihlavského hokeje letos pravidelně nastupuje za jihlavský seniorský A-tým, takže je jasné, že v kádru do 18 let je oporou. Však má také kapitánské C. Sedmnáctiletý forvard, který si v utkání proti Chomutovu zapsal první soutěžní gól za A-tým, letos naskočil i do jihlavského juniorského týmu s bilancí 4 zápasů a tří bodů (1+2). V osmnáctce má také parádní bilanci, čítající sedm zápasů a sedm bodů. O její vylepšení a celkový úspěch se bude nyní snažit na Turnaji pěti zemí ve Švédsku. Národní tým postupně nastoupí proti USA, Švýcarsku, Finsku a Švédsku a přenosy ze zápasů můžete sledovat na onlajnech.

Jonáš Jungwirth

Jihlavský hokej má zastoupení také v reprezentaci do 16 let – zásluhou Jonáše Jungwirtha. Nejmladší reprezentační kategorie se zkraje listopadu sešla v Rokycanech a následně zamířila do švýcarského Monthey, kde jí čekají tři přátelská utkání proti reprezentaci Helvétského kříže. První z nich je na programu 8.11, druhé o den později a trojutkání bude završeno v neděli 10.11. Patnáctiletý útočník dorostu Dukly má letos bilanci 10 zápasů a čtyř bodů (1+4).

Jonáš Jungwirth při utkání extraligového dorostu Dukly. Foto: Nela Dittrichová

Petr Mlíkovský

Nedílnou součástí ženského A-týmu je masér a hospodář týmu Petr Mlíkovský. Národní tým žen čeká druhý velký turnaj nové sezony, když bude jejich kvalita prověřena na Euro Hockey Tour v ruském Dmitrovu. České ženy se postupně utkají se Švýcarskem, Finskem, Německem a Ruskem. V kádru bývalého brodského trenéra Petra Nováka je i někdejší hokejistka Dukly Kristýna Kaltounková.

Petr Mlíkovský (vpravo) s Janem Pohlem při utkání v Sokolově. Foto: Tomáš Lysý

Bývalí Dukláci v reprezentacích

Zastoupení v reprezentaci mají i bývalí jihlavští hokejisté. Na Karjala Cupu s mužskou seniorskou reprezentací je odchovanec Dukly David Musil (nyní Třinec). V seniorském dresu si zahraje i karlovarský Ondřej Beránek, který v Dukle strávil ročník 2015/2016 a náhradníkem je aktuální gólman Komety Karel Vejmelka, jenž Jihlavě vypomáhal krátce v extraligové sezoně 2017/2018.

Mezi náhradníky na turnaj reprezentační dvacítky ve Finsku je Adam Najman (nyní Liberec a Benátky), který ale spíše odehraje za devatenáctku tři zápasy proti Finsku. Reprezentace do 17 let odehraje v kanadském Medicine Hat prestižní World Hockey Challenge i s Matoušem Menšíkem, který po uplynulé sezoně zamířil i z Dukly do finského Oulun Kärpät. Jeho parťákem na turnaji bude loňský jihlavský dorostenec David Moravec.

Dukla přeje všem reprezentantům hodně úspěchů v národním dresu.