3:1
(1:0, 1:0, 1:1)

Junioři na ledě Chomutova neúspěšně dotahovali dvoubrankovou ztrátu

16.11.2019 / Kateřina Kundertová

Hodně špatný úvod! Jihlavská juniorka dostala na ledě Chomutova gól již po jedenácti sekundách, čímž dostaly jihlavské plány povážlivé trhliny. Ve 24. minutě se navíc domácí prosadili podruhé. Dukla se ale nevzdala a ve třetí třetině snížila brankou Adama Dvořáka, který se trefil v 53. minutě. Červenožlutí se snažili vyrovnat, měli přesilové hry, ale více už nestihli a naopak Piráti půl minuty před koncem trefili prázdnou klec - 1:3.
16.11.2019 12:00, Turnaj O Pohár DHL - 19. kolo

Piráti Chomutov

Malant – Pöschl, Šuráň, Ludvík, Ferbas, Vaněk, Jungvirt – Švec, Dospěl, Dani, Popelka, Prokop, Berčík, Janeček, Koláček, Svoboda, Lobodowski, Kulich, Pech
3

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Piskač, Veleba, Dvořák, Grauer, Křišta, Smolko, Trávník – Brož, Pětník, Krajíček, Kardoš, Gergel, Fiala, Čermák, Doležal, Barák, Vyvial
1
Branky a nahrávky: 1. Pech (Šuráň, Dani), 24. Dani (Šuráň, Dospěl), 60. Šuráň (Dani, Dospěl) – 53. Dvořák (Doležal, Kardoš). Rozhodčí: Čáp – Svoboda, Svobodová. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 90. Střely na branku: 32:31. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Průběh utkání

Piráti vstoupili do utkání proti Jihlavě výborně, jelikož už po jedenácti vteřinách Patrick Pech z rohu jenom lehce nahodil na branku, pro překvapení všech brankář Dukly puk upustil, a ten se tak dokutálel do branky – 1:0.

Odpověď měl na holi Patrik Čermák, jehož rána se zastavila až o tyčku chomutovské branky. Na druhé straně už se Piráti radovali, ale podle sudích teč Miroslava Daniho čáru nepřešla.

Na začátku prostředního dějství mohla Dukla srovnat v početní výhodě, jediná povedená akce, ale skončila na betonu Lukáše Malanta. Ve čtyřiadvacáté minutě Jakub Šuráň vyslal po levém křídle Miroslava Daniho, který zvýšil vedení pokusem do protějšího horního rohu klece – 2:0.

Po polovině základní hrací doby zachránila domácí opět tyčka, kterou nastřelil Adam Dvořák. Chomutov si v následné početní výhodě vytvořil velký závar před brankou, ale na Filipa Krejčího si nepřišel.

Na začátku závěrečné třetiny pomohla tyčka i hokejistům z Vysočiny, situaci dva na jednoho zakončil do konstrukce Michal Janeček. V padesáté minutě si ještě Jakub Krajíček z rychlého úniku vylámal zuby na chomutovském brankáři, pak Dukla klouzlo debutanta prolomila.

O snížení se postaral z velkého závaru a následné dorážky volného kotouče v brankovišti Adam Dvořák – 2:1. V závěru základní hrací doby zkusila Jihlava power-play, ve které stanovil finální podobu výsledku Jakub Šuráň pokusem z vlastní poloviny – 3:1.

Ohlasy trenérů

Jan Brychta (Piráti Chomutov): Konečně jsme za víkend získali šest bodů. S Kometou jsme měli slabší začátek, tentokrát s Jihlavou byl z naší strany slabší konec. Potřebujeme hrát celých šedesát minut, pak to bude perfektní. Kluci zápas odmakali, ale musíme proměňovat šance, které si vytvoříme. Kdybychom z nich dali góly, mohl zápas vypadat výsledkově jasněji. Odbojovali jsme to.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Dlouho jsme se dostávali do zápasu. V první třetině jsme nedokázali vážněji ohrozit branku soupeře. Od druhé třetiny jsme se postupně zlepšovali, bohužel špatně řešíme finální fázi útoku. Ve třetí části jsme předváděli hru, kterou bychom chtěli prezentovat po celé utkání. Bohužel jsme vytěžili pouze jednu branku a v závěrečné power-play utkání definitivně ztratili. V tomto utkání jsme neměli vítězné nasazení po celý zápas a poté nám to v závěru chybělo.