Sahali jsme po bodech a máme jen jeden. Je to taková skleslost, mrzí Jana Brože

17.11.2019 / Tomáš Lysý

Základní čas v hokeji má šedesát minut. Dalo by se čekat, že když Jan Brož během nich nepustí ani branku, tak je Dukla blízko třem bodům. Chyba lávky. Jeho protějšek Lukáš Klimeš totiž také nepustil ani jednu branku a naopak jeho parťáci v závěru prodloužení rozhodli o dvoubodové výhře. „Nejde ani o to, jaký je můj pocit. Ale spíše o to, že jsme sahali po bodech a máme jen jeden. Dostali jsme gól pět vteřin před koncem prodloužení. Je to taková skleslost. Jestli dostanu jeden nebo dva góly… Hlavně, abychom vyhráli a dneska jsme vyhrát mohli,“ souká ze sebe smutně jihlavský maskovaný muž.

Čím to, že se Dukla totálně trápí v koncovce a za poslední čtyři zápasy vstřelila pouze čtyři branky, které stačily jen na dva body? Je v tréninku nějaký střelecký posun? „Od nových trenérů se cvičení hodně změnila. Střelby je hodně, trénujeme déle. Ale záleží na přenesení do zápasu. Trošku štěstíčka i v zakončení. Proti Přerovu nás zachránili tři nebo čtyři tyčky, v tom štěstíčko bylo. Ale v zakončení chybí,“ hlásí mladý gólman, který si drží procentuální úspěšnost lehce nad 93%.

Bod je proto za současné situace málo. Havířov na osmém místě sice prohrál, ovšem Dukla padla v prodloužení a stáhla AZet pouze o bod. Mezi oběma týmy je tak tříbodová mezera a škoda, že Jihlavští nezískali komplet tři body, jelikož ztrácely i ostatní týmy v první osmičce. „Nejdůležitější asi nyní je, že díra nevzrostla více. Že jsme soupeře stáhli alespoň o bod. Je to jeden vyhraný zápas. Oni prohrají, my vyhrajeme a jsme na stejné úrovni. Mezera tam je, ale není tak markantní, abychom jí nemohli dotáhnout a nemohli se přes ně posunout,“ snaží se myslet optimisticky Jan Brož.

Slavnostní zahájení zápasu na počest válečných veteránů

Trošku potěšení tak přinesl alespoň speciální zápas na počest válečných veteránů. „Je to takové příjemné zpestření. Dresy byly tenhle rok zase pěkné. I pro fanoušky je to dobré. Jen škoda, že jsem se nevešel do toho tanku,“ připomíná v úsměvu focení na promo k zápasu, kdy Tomáš Čachotský, Tomáš Jiránek, Jan Pohl a Josef Skořepa fotili na proslulém tanku T-72 a BVP. „Na barvy dresů jsem si nijak nezvykal. Je jen jiný materiál, trošku lehčí. Jinak je to pro mě stejné. Vím jen, jakou barvu máme my a jakou barvu má soupeř. Když se podívám a vidím jinou barvu, než co mám já, tak vím, že tam stojí soupeř,“ zakončuje na závěr jihlavský gólman.

Jan Brož po zápasu proti Přerovu

Tisková konference: Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava) – Jakub Grof (HC ZUBR Přerov)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC ZUBR Přerov 0:1 pr.

Autor videa: Hokej.cz