Ani na domácí půdě nestačila Dukla na České Budějovice

30.08.2005 / nevažsa

Po velmi pěkném výkonu si jihočeši odváží z Jihlavy jasné vítězství. Do jihlavské branky se od poloviny utkání podíval i Milan Řehoř. Jihlavané tak nedokázali ani napodruhé v přípravě porazit celek z Jižních Čech a rozdílem třídy prohráli v poměru 1:5.
Velmi důstojný výkon podal v dresu hostí zkušený Jindřich Kotrla. Po zápase hodnotil utkání slovy ...“Pro nás hodně kladný výsledek. Hráli jsme více v pohodě, byli jsme rychlejší a lépe jsme bruslili. Ten tým tady je úplně jiný jako v baráži a stejně jako u nás je zde plno nových hráčů.“.
V sestavě domácí Dukly se objevili také junioři a jedním z nich byl Jakub Dvořák. On se vyjádřil k zápasu následovně.“Budějovice jsou extraligový mančaft a díky tomu to taky bylo těžké utkaní. Celkem nás točili a my jsme sami viděli kde musíme ještě zabrat. Je to pro mě ohromná zkušenost zahrát si proti takovýmu týmu jako jsou právě České Budějovice.“.

Marian Havel svedl nespočetno soubojů v tomto duelu a jak viděl klání on? “Byli jsme ve všem horší jak Budějovice. Je tam plno zkušených hráčů. Byli jsme u všech puků pomalejší a možná jsme taky měli více bránit a pohlídat si abychom nedostali tolik golů, ale ty mančafty jsou úplně jiné jak při baráži. Určitě ta barážová rivalita už je spíše zapomenutá.“

Na půdu Horáckého zimního stadionu se vrátil po letech i jihlavský odchovanec Marek Posmyk i jeho jsme se zeptali na dojem z dnešního utkání..“Myslím, že jsme ukázali něco jiného než prohrávat venku. Umíme i vyhrávat a to jsme chtěli tady v Jihlavě všem dokázat.“