Dukla se opět zapojí do Charitativního týdne. Přineste na zápas Dukla – Třebíč hračky či knihy

04.12.2019 / Tomáš Lysý

Ukažme, že naše srdce bije nejen pro hokej, ale i pro dobrou věc. Takové motto má dobročinný projekt Charitativní týden Chance Ligy, jenž letos proběhne již počtvrté za sebou. Máte doma starší hračky, knížky nebo další věci, které jsou pro Vás již nepotřebné a naopak udělají radost těm, kteří je potřebují? Přineste je na domácí zápas mezi Duklou Jihlava a Třebíčí, který začíná v sobotu 7.12.2019 od 17:30 hodin. Na Horáckém zimním stadionu u vstupu C (z parku) budou u vystaveného automobilu připraveny boxy označené logem Charitativního týdne, kam mohou návštěvníci zápasu odkládat tyto věci. Tak přijďte a pomozte. Dárečky, které se vyberou, za Vás doručíme přímo k dětem.

Charitativní sbírka na stadionech

Hlavním bodem IV. Charitativního týdne Chance Ligy je sbírka na stadionech. Fanoušci během zápasu Dukla – Třebíč mohou přinést na stadion hračky, knihy nebo další věci, na které bude u vstupu z parku (vchod C) připraven speciální box. Fanouškům prostě stačí vzít na hokej zachovalé předměty, které jim doma již překážejí a naopak mohou udělat radost někomu jinému. Vedení Dukly následně vybrané dárky předá vybrané organizaci.

Podobný box jako při prvním a třetím ročníku, kterého se Dukla zúčastnila, bude i tentokrát připraven na tomto místě stadionu u vchodu C. Foto: Tomáš Lysý

Charitativní dražba

Ve stejném týdnu, v němž budou na jednotlivých stadionech probíhat sbírky, se na webové stránce sportovniaukce.cz uskuteční charitativní aukce. Aukce bude obsahovat jak klasické předměty, tak „zážitkové“ akce a potrvá 14 dní.

Dukla věnovala do charitativní aukce tyto předměty:
- Fanouškovský balíček HC Dukla Jihlava s podpisy
- Kulich hráčů A-týmu Dukly Jihlava s podpisy
- Sadu kartiček ze zápasu na počest Dne válečných veteránů 2018
- Vojenský plakát Dukly na rok 2020 s podpisy
- Poukázka na lekci na Virtuální realitu na Dukle

Vybrané peníze z Charitativní aukce poputují na konto organizací FOD (Fond ohrožených dětí) a jejího projektu Klokánek. Cílem Klokánku je nabídnout dětem namísto ústavní výchovy přechodnou rodinnou péči na dobu, dokud se nemohou vrátit zpět do své rodiny nebo dokud pro ně není nalezena trvalá náhradní péče (osvojení, pěstounská péče, svěření do výchovy třetí osoby apod).