Věřil jsem do poslední chvíle, že vyrovnáme, říká Jiří Fronk

05.12.2019 / Vladimír Šťastný

Předposlední utkání základní části odehrála Dukla na ledě Prostějova a na Vysočinu si po prohře 3:4 po samostatných nájezdech dovezla alespoň bod. Střelcem dvou branek Dukly se stal Jiří Fronk,„Měli jsme špatný start do utkání, neplnili jsme, co jsme měli, dostali jsme v průběhu utkání dva góly a potom jsme zápas doháněli,“ ohlédl se za utkáním střelec dvou branek Jiří Fronk.

Jak si vysvětlit špatné starty do utkání, vždyť to není to poprvé, stále se to opakuje? „Kdyby se našel důvod, tak už bychom to měli vyřešené, ale my ty začátky prostě neumíme, ale musíme najít příčinu a jít do utkání od začátku a hrát po celých šedesát minut,“ zamyslel se pětadvacetiletý forward.

Soupeř utekl Dukle v průběhu utkání dvakrát o dvě branky. Jiří Fronk dokázal dvakrát kontrovat a udržet naději do konce zápasu na solidní výsledek. Jak padly jeho góly? „První branky padla v přesilovce, Andy (Lukáš Anděl – pozn. red.) mi nahrával před osamocenou branku, chtěl jsem si puk zpracovat nohou, ale ten se od nohy odrazil přímo do branky. Při druhé brance jsme jeli dva na jednoho, věděl jsem, že bude lepší vystřelit, než nějak chybně nahrát. Gólmanovi to propadlo se štěstím pod lapačku,“ popsal situace sympatický hokejista.

Ke konci zápasu vyvinula Dukla velký tlak na prostějovskou branku s cílem vyrovnat. Věřil i Jirka Fronk, který mohl dokonce zkompletovat hattrick? „Věřil jsem do poslední chvíle, měli jsme solidní tlak, mohli jsme skórovat již dříve, zrovna já jsem měl dobrou příležitost, ale puk mi odpálili obránci z brankové čáry do bezpečí. Bylo jasné, že to do branky dříve, nebo později musí padnout,“ komentoval závěr utkání.

Autor prvních dvou středečních gólů Jiří Fronk byl ke konci utkání vyloučený a musel se tak spolehnout na své spoluhráče, aby udrželi alespoň remízu. „Trochu jsem se bál o výsledek, ale kluci to odehráli velice dobře, blokovali střely, za což jim patří dík. Dotáhli jsme zápas až do nájezdů ale ty se nám nevydařily,“ dodal Jirka Fronk. Ten jel také jeden z nájezdů, ale překonat gólmana Štůralu se mu nepodařilo. „Věděl jsem přesně, jak nájezd provedu ještě předtím, než jsem šel na led, ale v poslední chvíli mi gólman vypíchl puk hokejkou a bylo po naději. Dali jsme v nájezdech tři góly, což je taky na druhou stranu pozitivní,“ popsal situaci.

Nyní čeká Duklu v sobotu poslední zápas základní části. Jedná se o derby Vysočiny s Třebíčí. Při zápase bude probíhat bohatý doprovodný program. „Věřím, že na derby přijde co nejvíce lidí, nám se moc nedaří a potřebujeme podporu, to je pro nás nejdůležitější, takže, kdo může, ať přijďte,“ pozval diváky na sobotní utkání Jiří Fronk.

Jiří Fronk po utkání proti Prostějovu

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: LHK Jestrábi Prostějov - HC Dukla Jihlava 4:3 sn.