Věřím, že se do play-off juniorů ještě dostaneme, tvrdí útočník Patrik Čermák

12.12.2019 / Vladimír Šťastný

Junioři Dukly Jihlava jsou po třiadvaceti kolech soutěže o pohár DHL sice stále na posledním místě, ale za poslední dva týdny ve čtyřech zápasech získali hned sedm bodů, čímž se dorazili na předposlední Třinec. Gólově úspěšný byl v domácím utkání proti Pardubicím sedmnáctiletý Patrik Čermák, který překonal soupeřova gólmana hned třikrát. „Zcela jistě nám k výhře nad Pardubicemi pomohlo, že jsme o týden dříve odehráli dva slušné zápasy v Praze proti Spartě a Slavii. Když se podíváme na tabulku, tak před těmi čtyřmi zápasy nám chybělo na play-off docela dost, a nyní již jen pět bodů, což už je hratelné,“ zamyslel se nad posledními zápasy útočník juniorského týmu.

Při zápase s Pardubicemi bylo vidět, že body z Prahy přinesly i lepší náladu do týmu. „Myslím, že ano, byli jsme klidnější na puku, měli jsme i větší sebevědomí, pomohlo nám to,“ dodal Patrik. S Pardubicemi, které jsou v současní době v horní polovině tabulky, byli jihlavští junioři mírně lepším týmem a hlavně se jim začalo dařit proměňovat šance.

Dukla vedla postupně 5:1 pak 5:3 a nakonec vyhrála gólem do prázdné branky 6:3. „Byl to těžký zápas, ale my jsme plnili pokyny trenérů a díky tomu jsme vyhráli,“ řekl jednoduše Patrik Čermák a jeho slova potvrdil i asistent trenéra Štěpána Moravce Jan Dršata: „Proti tak silnému týmu, jako jsou Pardubice, kluci opravdu dřeli od první minuty až do poslední, dokázali jsme dát šest branek a podržel nás skvěle chytající gólman. Dnes byla radost za těmi kluky stát, protože odvedli vše, co po nich trenéři chtějí.“

Sympatický útočník Dukly popsal i své tři trefy v zápase, čímž dosáhl hattricku, což není u hráče z posledního týmu tabulky až tak běžné. „Při tom prvním mi dobře přihrál Honza Trávník, já jsem objel obránce a podařilo se mi zakončit. U druhého gólu mi to dal dobře opět Honza, podařilo se mi přebruslit obránce a zakončoval jsem nad rameno gólmana. Třetí gól padl při power-play, kdy jsem zblokoval střelu a od obranné modré čáry jsem trefil k tyči prázdnou branku,“ vzpomněl si na všechny situace.

Hned druhý den hrála juniorka proti Hradci Králové, druhému týmu tabulky. A jihlavští mladíci se proti silnému soupeři rozhodně neztratili, i když na body to tentokráte nevyšlo. „Všichni jsme odvedli solidní práci. My jsme měli v nohách těžký zápas s Pardubicemi a oni v pátek nehráli, což vidím jako jejich velkou výhodu. Všichni si opět plnili, co měli, a byli jsme jim důstojným soupeřem,“ popsal těžký zápas Patrik a dodal: „Možná rozhodlo to, že jsme podruhé inkasovali velmi krátce po vyrovnání. To nás trochu srazilo, ale pořád jsme dřeli dál, snažili jsme se, ale nevyšlo to. Takový je hokej.“

Jak již bylo zmíněno, Dukla se přiblížila na jediný bod k předposlednímu Třinci a na šestnácté místo zaručující účast v play-off ji chybí bodů pět. Do konce základní části zbývá odehrát ještě třináct zápasů. Myslí si jihlavští junioři na play-off? „Jak jsem již říkal, snažíme se plnit to, co po nás trenér chce a to přináší ovoce. Vidíme to sami na zlepšené hře a ta se snad ještě zlepší a do play-off se dostaneme,“ projevil naději Patrik.

Jenže hned v následujícím dvojzápasu přiřkl los Dukle další dva těžké soupeře. Junioři hrají na ledě třetí Plzně a poté v Karlových Varech, které jasně vedou tabulku. „Když budeme dělat, co nám trenéři řeknou a každý si bude plnit své povinnosti, tak bychom mohli nějaký ten bodík urvat,“ věřil po zápase s Hradcem Králové útočník jihlavské juniorky.

Ten v poslední době, po výměně trenérů A-týmu, často chodí na tréninky s „Áčkem“ a to musí být pro mladého hráče velký rozdíl. „Je v tom rozdíl, chlapi už hrají jiný hokej, silový a to se nedá s juniorkou srovnat,“ zakončil rozhovor Patrik Čermák.

Útočník juniorů Dukly Patrik Čermák o posledních zápasech

Autor videa: Tomáš Lysý