Motivace pro mladíky Dukly! Nejlepší junior měsíce se připojí k A-týmu

16.12.2019 / Tomáš Lysý

Trenéři a realizační štáb A-týmu přichází s výraznou novinkou, která by mohla mladým hráčům hodně otevřít dveře do seniorského týmu Dukly! Nejlepší junior uplynulého měsíce se v dalším měsíci vždy připojí k A-týmu! Začíná se již v prosinci, takže v lednu již může být v týmu stávající nebo nový mládežník. „Projekt je postavený na tom, že nejlepší junior měsíce si v následujícím měsíci zatrénuje s Áčkem,“ říká hlavní trenér Viktor Ujčík s tím, že hráče budou vybírat trenéři juniorky a trenéři A-týmu.

Kritéria pro hodnocení nejlepšího juniora:

- Docházka na tréninky
Tréninková morálka
Výkony v zápasech
Prospěch ve škole

„V A-týmu se nyní snažíme zapojovat naše mladé hráče a odchovance. Je to jak sportovní tak ekonomický směr, kterým se chceme vydat. Už nyní je stabilním členem A-týmu junior Tomáš Chlubna (17 let) a své místo si vybojoval další juniorský hráč Miroslav Juda (18 let). Nyní odehrál dva zápasy i Josef Vyvial (17 let), který si svou pracovitostí místo zasloužil, navíc nám do sestavy zapadl i typologicky,“ říká trenér A-týmu Viktor Ujčík.

V A-týmu je dlouhodobě velké zastoupení odchovanců Dukly nebo hráčů, kteří přišli do klubu v žákovském či dorosteneckém věku a prošli si extraligovými kategoriemi klubu. Ze současných 30 hráčů na soupisce A-týmu je těchto hráčů hned třináct:

Odchovanci v A-týmu, 8 hráčů: Ondřej Chaloupek, Filip Maláč, Lukáš Mareš, Lukáš Anděl, Tomáš Čachotský, David Čermák, Tomáš Chlubna, Adam Zeman
Hráči, kteří přišli v žákovském, resp. dorosteneckém věku, 5 hráčů: Jan Brož (v klubu od 16 let), Václav Půža (od 14 let), Matěj Vála (od 15 let), Miroslav Juda (od 12 let), Josef Vyvial (od 16 let)

V poslední době začínají být odchovanci Dukly vidět čím dál více. David Rittich září v Calgary Flames, Jakub Škarek a Josef Kořenář (přišel ve 14 letech) se snaží z farmářských týmů NY Islanders, resp. San Jose, nakročit do nejprestižnější hokejové soutěže světa. V době nedávno minulé se o vstupenku do NHL ucházeli i bratří Musilové. Starší David odehrál čtyři zápasy v Edmontonu a nyní patří ke stabilním článkům reprezentace ČR (jako hráč Třince). Mladší Adam hrál dva roky na farmě v AHL, před touto sezonou trénoval s Duklou a nakonec se vrátil do českých soutěží (aktuálně Liberec).

„Mladé hráče chceme zapojovat do tréninku nejen tímto projektem, který považujeme za dobrý a zdůrazňujeme v něm, že je za zásluhy a nejde o rychlé povolání juniora za zraněného hráče A-týmu. Cílem tedy je, aby hráči v akademii věřili tomu, že pokud budou správně pracovat, tak dveře do prvního týmu mají otevřené,“ sděluje Viktor Ujčík.

Objeví se další hráči z juniorského týmu (výše) nebo z dorostu Dukly v Áčku? Foto: hracskekarty.cz