JD maskot Dukly si zabruslil na náměstí

23.12.2019 / Vladimír Šťastný

Byl předvánoční čas, psalo se úterý 10. prosince a bruslení pro veřejnost na nově zbudovaném kluzišti okolo Morového sloupu na Masarykově náměstí v Jihlavě bylo v plném proudu. Úderem druhé hodiny odpolední vystoupil z osobního automobilu JD maskot Dukly a zamířil si to rovnou do šatny, aby se přezul do bruslí.

Už v tu chvíli vyvolal pozornost přítomných bruslařů i náhodných kolemjdoucích. Za pomoci asistenta se obul do bruslí a vyrazil vstříc svému bruslařskému dobrodružství. Na ledě měl s dětmi i dospělými strávit hodinku. Ledový okruh v časném odpoledni nebyl plně zaplněn. Kapacita stovky bruslících byly naplněna zhruba na polovinu.

Po jednom, či dvou zkušebních kolečkách okolo „moráku“ zaujal svou přítomností všechny bruslaře. Nejprve žádají o selfie dvě menší dívky a poté už dostávají odvahu oslovit maskota další bruslící, mezi nimi i skupinka cizinců, kteří stáli na bruslích asi poprvé v životě.

S přibývajícím časem začíná slunce zapadat za domy na protější straně náměstí a zájemci o fotografii tak mají poslední možnost vyfotit se s maskotem jihlavského hokejového klubu. Fotografie, s krásně ozářeným kostelem sv. Ignáce na pozadí, se doma bude jistě líbit.

Hodinka s bruslící veřejnosti uběhla maskotovi JD jako voda a tak byl čas na návrat do jeho kóje na Horáckém zimním stadionu. „Zaujaly mě malé děti, jak si se mnou chtěly neustále plácat dlaní a taky velký počet pořízených fotografií,“ konstatoval po opuštění bruslařského kruhu maskot.

Zůstal čas tak akorát na přezutí a potom již následoval odjezd na jihlavský zimák. Maskot slíbil, že se během zimy za bruslícími na jihlavské náměstí přijde ještě jednou podívat. A zase v bruslích. Máte se tedy na co těšit.

Ježek JD maskot Dukly bruslil na jihlavském náměstí

Autoři videa: Vladimír Šťastný, Petr Palovčík