Musíme se vrátit k tomu hrát poctivý hokej, říká útočník Michal Poletín

07.01.2020 / Vladimír Šťastný

Druhý letošní zápas v Kadani dopadl podobně jako ten první, Dukla na severu Čech opět prohrála, i když tentokrát až po samostatných nájezdech. Po vítězství v Sokolově za tři body tak nyní přišel pouze bod. Trojzápasová venkovní série bude zakončena v Prostějově, kde by bylo nejlepší opět se naladit na vítěznou vlnu. „Musíme se vrátit k tomu hrát poctivý hokej a od začátku si jít za třemi body, abychom se udrželi na devátém místě. Musíme uhrát předkolo a nepřipustit nijaké komplikace,“ hlásil odhodlaně po nevydařeném utkání v Kadani Michal Poletín.

Jihlavští hokejisté mají ze dvou venkovních zápasů v Kadani pouze jeden bod. Doma soupeře dvakrát horko-těžko porazili. Trhači bohužel letos nejsou vysněným soupeřem Dukly. „V Kadani jsme tuším prohráli podruhé. Nevím, proč to tak je. Nezačali jsme špatně. Měli jsme nějaké šance. Potom oni zatlačili a my jsme vypadli ze hry. Podařilo se nám jít do vedení. Ale domácí srovnali. To stejné ve druhé třetině. Pět minut z naší strany nebylo dobrých, potom jsme do toho dalších deset minut šlápli. Měli jsme šance, ale nedali jsme gól. Konec třetiny zase nebyl dobrý. Ve třetí třetině jsme inkasovali a byli jsme rádi, že jsme vyrovnali. Nakonec jsme měli v závěru i další šanci. Je to škoda měli jsme 46 střel a dali jsme jen dva góly,“ okomentoval delším monologem průběh pondělního zápasu Michal Poletín, střelec prvního gólu Dukly.

Kadaň dala Dukle slušnou lekci z produktivity. Oproti 47 střelám Dukly vyslali domácí na jihlavskou klec jen 16 střel, a přesto vyhráli. Michal Poletín se ohlédl i za svou brankou v zápase. „Mates (Matěj Pekr – pozn. red.) vybojoval puk za bankou, dostal ho Andi (Lukáš Anděl – pozn. red.), ale puk se po jeho střele odrazil ke mně a podařilo se mi z první prostřelit gólmana.“

Dukla v posledních dvou kolech sehrála zápasy poměrně daleko od Jihlavy. Nebylo by lepší, kdyby se po Sokolovu přespalo na místě a druhý den se v Kadani předehrál pondělní zápas? „Tak to nijak neřešíme. Udělalo se to tak, jak se to udělalo, předtím se dlouho nehrálo, prostě se jelo dvakrát ven, to není nic neobvyklého. První zápas jsme zvládli, dnes měly být taky tři body, máme jeden a to je málo,“ doplnil urostlý útočník Dukly.

Michal Poletín hodnotí zápas v Kadani

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: SK Trhači Kadaň – HC Dukla Jihlava 3:2 sn.

Autor videa: HokejkaTV