0:3
(0:2, 0:0, 0:1)

Nasazení hráčů nevyústilo ani v jednu branku. Rytíři vyhrávají na jihlavské půdě 3:0

10.01.2020 / Milan Horák

33. kolo se odehrálo v Jihlavě v CZ LOKO Aréně. Dukla doma hostila Rytíře z Kladna. Špatný vstup do zápasu vyústil do dvougólového manka po první třetině, když se trefili Bernat a Volráb. Ve druhé třetině se hra na ledě vyrovnala, ale branku nepřinesla. Ve třetí třetině stvrdil výhru Rytířů gólem na 0:3 Samuel Chrenka.
10.01.2020 18:00, Turnaj O Pohár DHL - 33. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Dvořák, Veleba, Rašín, Grauer, Piskač, Smolko – Pětník, Juda, Gergel – Doležal, Krajíček, Fiala – Barák, Kardoš, Zadražil – Vyvial, Čermák
0

Rytíři Kladno

Novotný – Ticháček, Zíka, Funk, Volráb, Šmatlák, Staněk, Robovský – Šimek, Hašek, Bernat – Chrenka, Sojka, Sachr – Rendla, Čermák, Jelínek – Klíma
3
Branky a nahrávky: 5. Bernat (Ticháček, Hašek), 12. Volráb (Jelínek), 51. Chrenka (Hašek, Bernat). Rozhodčí: Vrba – Měkýš, Kleprlík. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 34:43. Průběh utkání: 0:3.

Průběh utkání

Do první části vstoupili lépe Rytíři. Po levé straně se dostal k brance Chaloupka v páté minutě Hašek, posunul kotouč na mezikruží na Ticháčka, který vystřelil z první. Tento pokus ještě Chaloupek chytil, ale na dorážku Tomáše Bernata byl již krátký a hosté šli do vedení 0:1. Domácí se na ledě v první části spíše hledali a nemohli najít recept na skvěle chytajícího Novotného. Ve 12. minutě poslal hosty do dvoubrankového náskoku Šimon Volráb. Z pravého rohu posunul kotouč před branku Chaloupka Jelínek, tam si ho jako první našel právě Volráb a střelou k pravé tyči navýšil stav na 0:2. Domácí měli také možnost početní výhody ve 14. minutě, ale ani ta nepřispěla ke vstřelení branky a snížení dvoubrankového manka. Hráči šli do kabin za příznivějšího stavu pro Rytíře.

Ve druhé třetině se hra ne ledě velice vyrovnala oproti té první, kde dominovali spíše Rytíři z Kladna. Přes nespočet šancí na obou stranách v početních výhodách i ve hře 5 na 5 však ani jeden z týmu nemohl najít recept na gólmana soupeře, a tak se hráči po druhé části rozcházeli do kabin za průběžného stavu 0:2 pro Rytíře, kteří si dvoubrankové vedení vytvořili již v první části.

Třetí třetina byla opět velice vyrovnaná. Na obou stranách opět jasně dominovali gólmani. Ani jeden nechtěl dovolit nějaký větší zvrat v zápase a to se oboum velice dařilo. Poslední slovo v zápase měli ale opět hosté. Špatná rozehrávka domácích ve vlastním pásmu v 51. minutě vyústila v gólovou šanci Rytířů. Nepřesnou přihrávku zachytil na mezikruží Samuel Chrenka, vyměnil si kotouč před brankou s Haškem, který mu ho následně vrátil a Chrenka to měl do prázdné branky velice jednoduché. Navýšil tak na 0:3. Do konce třetiny již branka nepadla a hosté mohli slavit tříbodový zisk z dnešního zápasu.

Ohlasy trenérů

Jiří Kopecký (Rytíři Kladno): Utkání se hodnotí velice těžce. Ani z naší ani ze strany Jihlavy to nebyl úplně dobrý výkon. My jsme byli ale ti šťastnější, kdy jsme dokázali dát tři góly. Na druhou stranu zachytal výborně náš gólman, který vychytal minimálně šest samostatných nájezdů, takže za dnešního výhru vděčíme především jemu.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): I přes tu porážku musím dnes, ve srovnání s tím, co jsme předvedli na Kometě, kluky pochválit za nasazení. Prvních deset minut jsme byli v útlumu, ale pak si myslím, že se ta hra trošku srovnala a hrálo se nahoru dolů. Samozřejmě byl vidět rozdíl v rychlosti soupeře a v šikovnosti. Nicméně my jsme schopni to tou bojovností eliminovat. Dnešní největší problém byl v zakončení. My jsme byli pětkrát nebo šestkrát sami před gólmanem a nejsme schopni dát gól. Já ale doufám, že to nasazení přeneseme i do toho zítřejšího utkání, že dáme nějakou branku a že budeme bodovat.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie