5:1
(0:0, 3:1, 2:0)

Junioři bodovali po včerejší prohře s Kladnem. Porazili Motor vysoko 5:1

11.01.2020 / Milan Horák

I přes nedobrý výkon v předešlém zápase s Kladnem do dnešního zápasu junioři vstoupili mnohem lépe. Po gólu Gergela ještě hosté srovnali zásluhou Silného, ale pak začala gólová smršť. Vítěznou branku si připsal Richard Pětník ve 38. minutě. Dalšími autory byli Čermák, Piskač a Krajíček. Zápas skončil poměrem 5:1.
11.01.2020 12:00, Turnaj O Pohár DHL - 34. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Dvořák, Veleba, Rašín, Grauer, Piskač, Smolko – Gergel, Vyvial, Čermák – Kardoš, Doležal, Fiala – Barák, Krajíček, Pětník
5

Banes Motor České Budějovice

Dvořák – Novák, Pavlát, Svach, Doktor, Hubata, Cibuzar – Masopust, Krcho, Silný – Čížek, Řezáč, Hrubec – Hrakholski, Schwartz, Janoch – Ryba
1
Branky a nahrávky: 31. Gergel (Doležal, Pětník), 38. Pětník (Dvořák, Doležal), 39. Čermák (Piskač, Kardoš), 45. Piskač (Doležal, Kardoš), 58. Krajíček (Pětník, Fiala) – 33. Silný (Krcho). Rozhodčí: Barek – Polák, Bohuněk. Vyloučení: 7:10, navíc Barák (JIH) 10 min. OT - Doktor 10 min. a Krcho (oba CEB) 10 min. OT Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 54. Střely na branku: 31:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.

Průběh utkání

První třetina přinesla spíše hokej, kde se oba celky vzájemně na ledě hledaly. I přes šance na obou stranách, a to jak v početních výhodách nebo ve hře 5 na 5, se v první části ani jeden z celků nedokázal prosadit přes dobré výkony obou gólmanů. Hráči šli do kabin za vyrovnaného stavu 0:0.

Druhá část přinesla o něco atraktivnější hokej. Na hře bylo vidět, že si oba celky v kabině probraly věci, které třeba zlepšit a také se to projevilo. Na gól diváci čekali až do 31. minuty. Doležal posunul kotouč zpoza branky Dvořáka na mezikruží přesně na hůl právě Lukášovi Gergelovi, který nic nevymýšlel a tvrdou střelou k pravé tyči otevřel skóre zápasu – 1:0. Po necelých třech minutách bylo ale opět srovnáno. Michal Silný se dostal do úniku ve vlastním oslabení a střelou k pravé tyči srovnal na 1:1. To ale nebylo zdaleka poslední slovo druhé části. Ve 38. provedl zavezení do útočného pásma po levé straně kluziště skvěle Dvořák, posunul kotouč křižnou přihrávkou na Richarda Pětníka a ten přesnou střelou k tyči vrátil vedení opět na domácí stranu – 2:1. Poslední slovo druhé části měl Patrik Čermák, který se dostal k odraženému kotouči po střele Piskače z levé strany a do prázdné branky navýšil na 3:1.

Do třetí třetiny šli hráči domácího celku s větší pohodou a větším klidem než hosté. Ve 45. minutě dodal ještě větší pohodu na jihlavské hole po kombinaci v přesilové hře Daniel Piskač, který se dostal k puku po přihrávce od Doležala a střelou k pravé tyči navýšil na 4:1. Na konečných 5:1 navýšil v 58. minutě Jakub Krajíček, který se v přesilové hře dostal k odraženému kotouči od betonu Dvořáka a do prázdné branky stvrdil vítězství domácí Dukly.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzal (HC Motor České Budějovice): My jsme sem jeli samozřejmě vyhrát, ale neumím moc vysvětlit výkon našeho týmu, proč jsme hráli tak špatně, protože jak v Brně, tak s Kladnem jsme hráli dobrý hokej. Dnes jsme tu ale zahráli nejhůře za celou sezonu a Jihlava zaslouženě vyhrála.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Dnes jsme potvrdili nasazení a bojovnost ze včerejšího utkání a navíc jsme byli produktivní. V utkání jsme měli, až na pár pasáží, mírnou převahu a nakonec jí i díky skvělému výkonu brankáře přetavili ve tři body. Věřím, že nám to dodá sebevědomí do dalších utkání, ve kterých na dnešní vítězství navážeme.