O naší porážce rozhodla první třetina, míní Jiří Fronk

14.01.2020 / Tomáš Lysý

Přesně tak, jak bylo psáno i v reportáži ze zápasu. O porážce Dukly na ledě Třebíče rozhodlo úvodní dějství, které červenožlutí prohráli 1:3 a po zbytek zápasu marně dotahovali ztrátu. Po porážce 3:4 tak poprvé v sezoně proti Horácké Slavii nebere Jihlava ani bod. „V první třetině jsme mohli hrát lépe než to, co jsme hráli. Bohužel takový náskok soupeře se těžko dohání. Dokázali jsme sice snížit na jednobrankový rozdíl, ale bohužel už jsme nevyrovnali,“ hodnotí utkání střelec druhé jihlavské branky Jiří Fronk.

Jihlavští hokejisté sice v první třetině zásluhou Matěje Pekra snížili na 1:2, ovšem Třebíč rychle odskočila znovu na dvoubrankový rozdíl. Vítězný gól domácích pak padl v polovině utkání, za stavu 1:4 sice dokázala Dukla stáhnout soupeře na nejmenší možný náskok, ale více už se jí nepodařilo. „Už v kabině jsme si říkali, že rozhodla první třetina, kdy jsme prohráli 1:3. Soupeři tam padlo pár náhodných gólů a jeden z vysoké hole, který si myslím, že neměl platit. Ale i tak jsme první část prohráli o dvě branky a mohli jsme hrát lépe než to, co jsme hráli. Tato ztráta se pak těžko dohání. Dokázali jsme snížit na jednobrankový rozdíl, ale bohužel už jsme ztrátu nedotáhli,“ hlásí jihlavský forvard Jiří Fronk, který si stejně jako Viktor Ujčík myslí, že zápas nebyl úplně špatný. „Souhlasím s tím. Druhou a třetí třetinu jsme soupeře tlačili. Byli jsme v tlaku, ale nedokázali jsme dát více gólů. Bohužel když se zápas takřka prohraje v první třetině, je to hrozně těžké otáčet,“ dodává jihlavský útočník.

Jeho dvanáctý gól v sezoně těsně před koncem druhé třetiny odstartoval honbu za snížením, kterou zkraje třetí části stvrdil Matěj Pekr, ale to bylo z jihlavské strany vše. „Celá pětka měla tlak, kluci třicet až čtyřicet vteřin rotovali a stříleli na branku. Já jsem stál před brankou a snažil se stínit, aby gólman co nejméně viděl. Asi z třetí nebo čtvrté střely padl puk přímo mně k holi a tečoval jsem ho k tyči,“ vybavuje si celou situaci před svým dvanáctým gólem v sezoně.

Dukla si sice udržuje v tabulce dílčí náskok před svými pronásledovateli, ale je třeba opět bodovat a přiblížit se předkolu, navíc v nějaké lepší formě. Nyní po čtyřech měsících do Jihlavy přijedou Benátky nad Jizerou, proti kterým červenožlutí ve druhém utkání v sezoně ztratili zbytečně zápas. Ještě pár minut před koncem vedli 4:2, nakonec z toho byla porážka 4:5 na nájezdy. Jak se vůbec hraje proti mladým talentovaným mladíkům z Liberce, doplněné o zkušené hráče? „Když je nějaký zápas, tak se moc nevnímá, proti komu hrajeme. Snažíme se hrát to, co si říkáme v kabině. Někdy to vyjde, jindy ne. Musíme dělat všechno proto, abychom takhle hráli celé tři třetiny a celý zápas, proti komukoliv,“ uzavírá Jiří Fronk.

Jiří Fronk po utkání v Třebíči

Autor videa: Tomáš Lysý