2:1
(2:0, 0:0, 0:1)

Dorostenci urvali proti Táboru velmi důležité tři body

17.01.2020 / Tomáš Lysý

První minuty zápasu před zraky Viktora Ujčíka a Karla Nekvasila, tedy trenérů A-týmu, nepřinesly žádnou velkou šanci. Až druhá část první třetiny byla lepší. Ve třinácté minutě otevřel skóre Jan Nevšímal a za další dvě minuty se prosadil i Marek Melenovský. Ve druhé části hry nedokázala Dukla využít přesilovku pět na tři, stejně dopadli i hosté na začátku části třetí. O zápletku bylo postaráno ve 47. minutě po trefě Filipa Bečvaříka. Další branka ale už nepadla a Jihlavští berou důležité tři body - 2:1.
17.01.2020 16:30, ELIOD Extraliga dorostu - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Adam, Šabatka, M. Janda, Macek, Hrbek, Sapík, Vovsík – Jungwirth, Melenovský, Polodna, Pavelec, Nevšímal, Sopotnik, Bulík, Zdarsa, Valach, Mlejnek, Juřička
2

HC Tábor

Korytar – Kofroň, J. Janda, Herda, Bečvařík, Kohout, Adamec – Polák, Čančura, Cháb, Eremiáš, Kundrát, Šťastný, Matašovský, Suchan, Bašta, Šimák, Vaněk, Souš
1
Branky a nahrávky: 13. Nevšímal (Janda, Pavelec), 15. Melenovský (Polodna) - 47. Bečvařík (Eremiáš). Rozhodčí: Vrba – Czubaj, Urubčík. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Střely na branku: 45:17. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Průběh utkání

Úvodních deset minut důležitého utkání mezi Jihlavou a Táborem, tedy dvěma týmy těsně držící záchranářskou čtyřku, nenabídlo mnoho pohledného. Snad až na třetí minutu, kdy Dukla uzamkla soupeře v pásmu a Korytar se musel hodně ohánět, aby vykryl střelu Šabatky a dorážky Melenovského a Polodny. Jihlava začala šlapat od druhé poloviny prvního dějství. Vše načal zkraje jedenácté minuty dobrou střelou Hrbek, kterou ještě táborský brankář schoval těsně před čárou. Nicméně následné dvě situace prakticky rozhodly o celém utkání. Nejprve Eremiáš zakončil útok těsně vedle, načež jeho loňský spoluhráč z Tábora, nyní jihlavský útočník Jan Nevšímal, byl přesný. Obránce Marek Janda na něj vyslal kotouč, hbitý forvard projel až do pásma a z osy hřiště se trefil k tyči. O necelé dvě minuty později vedla Dukla o dvě branky. Před Korytarem vznikl velký závar, ve kterém se nejlépe orientoval Marek Melenovský – 2:0. Šanci na zvýšení stavu měl ještě Šabatka, proti němu ale již vynikl táborský brankář.

Ve druhé části měla Dukla téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři, ale využít jí nedokázala. Táborští hokejisté se nemohli dostat do tempa, zejména kvůli dalšímu vyloučení. Jenže ani v něm se domácí neradovali, naopak hosté v oslabení podnikli protiútok dva na jednoho, ovšem Šťastný si na Maláče zblízka nepřišel. Poté byl vyloučen i jihlavský Nevšímal, ale červenožlutí celou situaci dobře přestáli a po návratu prvního jihlavského střelce na led hezky zakombinoval Melenovský se Sopotnikem. Druhý jmenovaný však před soupeřovým gólmanem ještě zkoušel technické finesy a vystřelit už nedokázal.

Do třetí dvacetiminutovky vstupovali hosté s přesilovkou pět na tři, trvající 80 sekund. Jenže dvojnásobná přesilovka se jim nevydařila, stejně jako Dukle. Po jejím vypršení byl vyloučen Jungwirth, když ho Jakub Janda přitlačil na mantinel, domácí útočník byl chvíli otřesený, spadla mu helma a poté zahrál nebezpečnou výstrojí. Klasickou přesilovku hosté využili. Eremiáš ve snaze obkroužit branku z úhlu ještě nahrával a Filip Bečvařík dostrkal puk do sítě.

O zápletku tak bylo postaráno a šancí na změnu stavu bylo dostatek. Puk po střele domácího Polodny zůstal těsně před čárou, Eremiáš hezkou střelou donutil Maláče k ještě lepšímu zákroku a Pavelec dokázal projít přes dva hráče, ale na Korytara nevyzrál. Dukla sehrála závěr zápasu poměrně slušně, vyjma situace, kdy Eremiáš hledal před brankou Chába, který ale v dobré pozici měl k puku o metr dále, než by potřeboval. Tři důležité body tak zůstaly v CZ LOKO Aréně - 2:1.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Pro nás to byl nelehký zápas s povinností tří bodů. Ty se povedly, ale je tam to ALE. Máme suverénně rozehrané utkání, vedení 2:0 s hodně šancemi na odskočení na 3:0 pro klidový zápas - místo toho přijde snížení na 1:2 a klepeme se. Nevyužili jsme přesilovku pět na tři, kdy by se zápas mohl úplně zlomit, my jsme mohli soupeři odskočit a v klidu zápas dohrát. Ale zase důležitá výhra ve vypjatém zápasu, které se zvládlo.