Hráli jsme zodpovědně a nedopustili nějaké problémy, říká autor tří branek Josef Skořepa

19.01.2020 / Vladimír Šťastný

První hattrick v letošní sezoně se podařil vsítit kapitánovi Josefu Skořepovi v Ústí nad Labem. Byl to zároveň první hattrick Dukly v sezoně 2019/20. „Díky bohu za tři body. Jeli jsme sem pro tři body, věděli jsme, že domácím již až tak o nic nejde, a že na nás nevyrukují s žádnou velkou taktikou. Oproti předchozím zápasům, kdy jsme měli špatné vstupy do utkání, jsme si na to tentokrát dali pozor. Sice jsme prohrávali, ale brzy jsme to otočili,“ zhodnotil vítězné utkání ne severu Čech Josef Skořepa.

Dukla prohrávala od 11. minuty, ale vyrovnávací gól z hole kapitána Dukly přišel celkem brzy. „Měli jsme tam dobrý tlak v pásmu, Čagy přihrál dozadu za branku na Kubu Illéše, ten mi to dával zpoza branky a se štěstím to propadlo gólmanovi někde pod vyrážečkou do branky. Dobré bylo, že branka padla takhle rychle, že jsme neměli dlouho skleslé hlavy, gól nás nakopl,“ popsal situaci kapitán Skořepa.

Josef Skořepa však byl v Ústí střelecky při chuti a nakonec z toho byly tři góly v řadě v ústecké brance. Jak padly jeho další dva góly? „Druhý gól padl v přesilovce, oni si nás sice dobře hlídali, ale Adam Zeman se dostal na osu, vystřelil a odražený puk se dostal ke mně před branku a já to s pomocí tyčky dorazil do branky. Třešnička na dortu pak přišla na začátku druhé třetiny. Čagy provezl puk přes celé hřiště, dal mi zadovkou puk před branku a nebylo těžké puk dorazit do sítě. Tříčtvrteční podíl na brance má však Tomáš, za přihrávku mu děkuji,“ okomentoval dvě gólové situace osmatřicetiletý útočník s děkovnou řečí k Tomáši Čachotskému.

Tři góly v zápase ne nedávají běžně. Josef Skořepa si však ještě nějaké takové zápasy vybaví. „Vždycky si říkám, že takové zápasy by se měly pamatovat. Moc dobře si to pamatuju a možná si to bude pamatovat i trenér Karel Nekvasil. Hrál proti mně a ten rok, co jsem hrál za Benátky, jsem jim dal čtyři góly. On mi po zápasu říkal, že je na mně hrozně moc naštvaný. A upřímně teď mi to trošku vrací, když je můj nadřízený. Je hrozně přísný, ale hodný,“ směje se Pepa a asistent trenéra Viktora Ujčíka – Karel Nekvasil, taktéž se smíchem dodává: „To si ale teď už vymýšlí.“ A hned je jasné, komu jihlavský kapitán tři góly věnoval – své malé dceři.

Do třetí třetiny tak šla Dukla s vedením 6:2 a opět mohla odehrát závěr trošku v klidu. „Nám se vždy hraje lépe, kdy máme náskok dvou tří gólu. Dnes jsme náskok měli, ale přesto jsme hráli zodpovědně a nedopustili nějaké problémy,“ vysvětlil Skořepa.

Josef Skořepa nedávno dosáhl bilance tři sta zápasů v dresu Dukly. Kdyby mu někdo před čtyřmi, pěti lety řekl, že v Jihlavě načne čtvrtou stovku utkání, dosáhne možná i na stovku gólů (v tuto chvíli jich má na svém kontě 93) a navíc, že se s Duklou podívá do Extraligy a bude v Jihlavě kapitánem… Co by mu Pepa odpověděl? „Asi, že je blázen. Nedávno jsem o tom zrovna mluvil s přítelkyní, že to není ani možné. Když jsem přicházel do Jihlavy, tak jsem netušil, na jak dlouho to bude, a že to zůstanu tak dlouho. Mě to tady prostě hrozně baví, hokejově mě to baví, život tady mě baví a v Jihlavě si to užívám, nemám ani víc slov. Je tady dobrá parta a je to super. Kdyby mi to někdo řekl před pěti roky, tak bych si klepal na hlavu. Jsem za to hodně rád, že v takovém klubu jako je Dukla Jihlava mám tolik zápasů a dobré statistiky. Za to jsem vděčný,“ vyjádřil otevřeně své pocity Josef Skořepa.

A co takhle meta pět set zápasů za Duklu? „Já bych v Dukle samozřejmě rád zůstal. Jsou tady výborní trenéři, jeden můj spoluhráč mě teď dokonce trénuje (Josef Skořepa s úsměvem reagoval na průchod trenéra Karla Nekvasila okolo místa, kde probíhal rozhovor – pozn. red.). Uvidíme, co bude dál,“ zakončil autor tří gólů z Ústí nad Labem.

Josef Skořepa po výhře v Ústí nad Labem

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – HC Dukla Jihlava 3:6

Video: HokejkaTV