Pokusíme se udělat srandu a možná natlučeme rozhodčím, zve Olda Válek ve smíchu na svou exhibici

23.01.2020 / Vladimír Šťastný

Při křtu kalendáře Dukly Jihlava pro rok 2020 v prosinci loňského roku prozradil bývalý vynikající hokejista Dukly Oldřich Válek úmysl uspořádat v CZ LOKO Aréně v Jihlavě exhibici při příležitosti svých šedesátých narozenin. Nyní přidal další informace o plánované akci.

„Začátek utkání bude v neděli 8. března od 18 hodin. Předtím počítáme s doprovodným programem. Od 15:30 hodin by hodinku běžela autogramiáda zúčastněných hráčů. Poté by na led vyjely děti a předvedly by zápas v minihokeji a následoval by další doprovodný program. Pak už by před osmnáctou hodinou proběhlo jakési malé rozbruslení a následovalo by představení hráčů obou týmů. Krátce po osmnácté hodině by začal zápas,“ nastiňuje Oldřich Válek.

Zápas by se měl hrát na 3x15 minut čistého času a ze strany aktérů utkání se diváci dočkají rozličných překvapení. „Diváci se snad na nás 3x15 minut čistého času vydrží dívat,“ usmívá se Olda a pokračuje: „Aby tomu tak bylo, tak se pokusíme udělat nějakou srandu, třeba natlučeme rozhodčím.“

Již od počátečního nápadu uspořádat tuto akci počítal Olda s tím, že úvodní vhazování by provedl některý hráč z výběru olympijských vítězů z Nagana 1998. Nyní odtajnil i další jména hráčů do hry. „Nevím, jak na tom jsou někteří po zdravotní stránce, ale chtěl bych zde mít Frantu Musila, Petra Břízu i Oldu Svobodu a samozřejmě trojici útočníků Dukly z let 1983-1985 Rosol – Kameš - Klíma,“ vypočítává Olda.

Další jména se zájemci o Exhibici Oldy Válka dozví s postupem času na internetových stránkách klubu HC Dukla Jihlava a na speciálně založené facebookové stránce Exhibiční zápas OLDA 60 – Oldřich Válek slaví šedesátiny. Šprýmař Olda Válek nezapomněl na konec rozhovoru vyslovit speciální pozvánku na akci. „Chtěl bych pozvat hokejovou veřejnost nejenom z Jihlavy, ale i z dalších měst a obcí. Je to na MDŽ (Mezinárodní den žen, v dobách totality hojně slavený především muži – pozn. red.), což je dobrá příležitost pro chlapy utrhnout se od rodiny,“ zakončuje věčně usměvavý Olda Válek.

„Návštěvníky exhibice čeká bohatý doprovodný program. Vedle autogramiády všech zúčastněných se diváci mohou těšit na různé soutěže, některé i s aktéry exhibičního zápasu. Olda Válek je známý šoumen a miláček tribun, takže si ho fanoušci užijí jak v hokejové, tak i v mimohokejové roli. Připraven bude samozřejmě i odpovídající sortiment ve fanshopu a eshopu,“ prozrazuje Tomáš Lysý z marketingového oddělení klubu a dodává informace ke vstupenkám: „Na exhibici neplatí permanentní vstupenky, ovšem vstupné bylo zvoleno symbolické a lidově řečeno za hubičku – 60 Kč bez rozlišení stání nebo sezení. Fanoušci si již nyní mohou koupit vstupenky prostřednictvím prodejní sítě Ticketportal.“

Vstupenky na Exhibiční zápas Olda 60 – Oldřich Válek slaví šedesátiny

První odtajněná jména pro exhibiční zápas

Brankáři: Petr Bříza, Pavel Falta, Pavel Maláč, Oldřich Svoboda
Obránci: Karel Horáček, Roman Kaňkovský, František Musil, Bedřich Ščerban
Útočníci: Oldřich Bakus, Martin Dejdar, Vladimír Kameš, Petr Klíma, Petr Rosol, Oldřich Válek
(řazeno abecedně)

Oldřich Válek o své exhibici

Čtěte také

Oldřich Válek o své exhibici, křtu kalendáře a čestném buly