Takhle jsem si návrat po zranění nepředstavoval, hlesl Tomáš Jiránek

26.01.2020 / Tomáš Lysý

Dukla se v letošní sezoně proti Kadani trápí, což potvrdil i pátý vzájemný zápas. Jihlavští hokejisté jej prohráli 0:2 a nenavázali tak na předešlou demolici Sokolova výsledkem 5:0. „Zaspali jsme první třetinu. Dlouho jsem teď nehrál, ale neumím si to vysvětlit. Prostě jsme vstoupili špatně do zápasu a pak jsme utkání zbytečně honili ve třetí třetině. Ale to už se k nám štěstí otočilo zády a branku se nám dát nepodařilo,“ hodnotí utkání navrátilec do sestavy Tomáš Jiránek.

Pět zápasů proti Kadani, tři porážky a sedm nasbíraných bodů z patnácti možných. Možná dobře, že Dukla se střetne s Trhači už jen jednou v sezoně, v polovině února. Proč je letos Kadaň neoblíbeným jihlavským soupeřem, to těžko rozebíral právě Tomáš Jiránek. „Kdybychom to věděli, tak bychom samozřejmě vyhráli. Hrají houževnatý hokej, který nám moc nesedí. Na to se ale nemůžeme vymlouvat. Musíme dát první dva góly a přehrát je. Toto je špatné,“ ví moc dobře jihlavský útočník a souhlasí s tím, že pokud by jeho střela v první třetině neskončila na břevně, zápas by se asi vyvíjel jinak. „Je to škoda, myslel jsem, že to tam spadne. Ale bohužel. Snad se do toho teď dostanu více a pomůžu týmu,“ věří zkušený útočník.

Jeho návrat do zápasového rytmu proběhl po dvou a půl měsících. Naposled hrál „Jiras“ v polovině listopadu hned po reprezentační přestávce v Českých Budějovicích, kde po zranění v průběhu první třetiny odstoupil. „Tak určitě jsem si návrat takhle nepředstavoval. Bylo to pro mě těžké se po takové době vrátit do zápasu a ještě proti takovému soupeři. První třetinu jsem se na ledě trošku motal a postupem času jsem se do toho dostával. Snad to bude lepší,“ upíná již nyní zrak k dalším zápasům, třeba ke třetímu domácímu utkání v řadě proti Prostějovu.

Jestřábi v posledním kole vyhráli, stejně jako další jihlavští pronásledovatelé v B-nadstavbě Frýdek-Místek a Třebíč. Dukla má sice v tabulce stále čtyřbodový náskok právě na Prostějov (který má navíc dva zápasy k dobru) a osmibodový na Frýdek-Místek (ten má naopak o dva zápasy méně než Dukla), ale právě v pondělí je třeba odehrát zcela jiný zápas než proti Kadani. „Tento zápas musíme určitě hodit za hlavu a začít úplně jinak; celé to překopat. Protože takhle, jak jsme hráli proti Kadani, bychom v pondělí určitě nevyhráli,“ uzavírá rozhovor Tomáš Jiránek a odpovědí na pondělní zápas proti Prostějovu, který bude ve znamení projektu Legenda pomáhá a Dukla bude mít speciální dresy s podobiznou Jiřího Holíka.

Tomáš Jiránek po utkání proti Kadani

Tisková konference: Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava) – Petr Rosol (SK Trhači Kadaň)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – SK Trhači Kadaň 0:2

Autor videa: HZStv1