Lednovou akci Pojď hrát hokej si v Jihlavě užila třicítka dětí

26.01.2020 / Tomáš Lysý

Zimní termín známého rozvojového projektu Českého hokeje Týden hokeje – Pojď hrát hokej je minulostí. Ve čtvrtek 23. ledna 2020 se v CZ LOKO Aréně seznamovaly s hokejem ti nejmenší. A rozhodně se bavili. „Malým bruslařům a bruslařkám se samozřejmě hodně líbila prohlídka kabiny A-týmu a různé hry na ledě malé tréninkové haly,“ říká manažer mládeže Dukly Jiří Jungwirth s tím, že ve čtvrtek odpoledne si na cestu do Arény našlo téměř třicet dětí.

Kompletní fotogalerie zde

Akce začínala v 16:30 hodin tradiční prezentací a registrací malých zájemců o lední hokej. Ti dostali krásné reprezentační dresy, na které jim mohli rodiče či příbuzní napsat konkrétní jméno. Poté se na chvíli cesty rodičů a dětí rozdělily.

Rodiče totiž shlédli připravenou prezentaci, kde jim Josef Kolda, trenér nejmenších kategorií Dukly, pověděl vše podstatné o chodu klubu, trénincích, výstroji, letním „mimohokejovém“ období a dalších věcech. Připravena byla i videa ať už přímo z organizace Pojď hrát hokej nebo z předešlých akcí pořádaných v Jihlavě. Zároveň byly rodičům zodpovězeny i jejich otázky.

Dětem by samozřejmě taková prezentace příliš neříkala, takže je manažer mládeže Jiří Jungwirth provedl CZ LOKO Arénou. Stadion, sektory na stání nebo na sezení či dokonce kabina A-týmu. Nic z toho neuniklo zvídavému zraku malých dětí.

Poté už přišel na řadu zlatý hřeb večera. Děti se nejprve pod dohledem rodičů převlékly v opravdové hokejové kabině a v helmě, dresu a bruslích poprvé poznaly, jaké to je být hokejistou. Nejprve se podívaly na závěr tréninku mládežnických kategorií Dukly a krátce se poznali s malými jihlavskými hokejisty, kteří třeba za dvě dekády budou šířit čest a slávu druhého nejúspěšnějšího hokejového klubu ve vytoužené extralize.

Poté už led patřil pouze dětem, kteří přišly na akci Pojď hrát hokej. Připraveno bylo několik stanovišť, kde na děti dohlíželo sedm trenérů jihlavské mládeže a tři krasobruslařky. Pokud se při možná prvních krůčcích malí bruslaři neudrželi na bruslích, mohli využít i připravené hrazdičky. Po chvíli se dostavila i další atrakce – opravdový maskot Dukly, velký červenožlutý ježek JD, který jen dokreslil pohodovou atmosféru na stadionu. Není se tak čemu divit, že po společném focení děti mířily za svými rodiči a v nových hokejových dresech jim vyprávěly všechny zážitky z příjemného odpoledne.

Organizace Dukly doufá, že se s většinou dětí setká na dalším tréninku přípravky.

A pokud jste tento termín nestihli? Rozhodně nezoufejte. Záři 2020 by mělo být dalším termínem oblíbené akce Týden hokeje – Pojď hrát hokej. Již nyní se všichni těšíme naviděnou!

Foto: Nela Dittrichová