Luboši, díky!, znělo po zápase jihlavskou kabinou

30.01.2020 / Vladimír Šťastný

Po divokém průběhu utkání ve Frýdku-Místku, kdy Dukla prohrávala již 0:3 a potom 2:4, se podařilo celku z Vysočiny otočit průběh utkání až na 5:4. Jenže ke konci třetí části v přesilovce domácí vyrovnali. O bod navíc se po bezbrankovém prodloužení v loterii samostatných nájezdů zasloužil útočník Lukáš Anděl. Vítězným gólem zkompletoval svůj hattrick, který byl velmi cenný – Frýdek-Místek totiž doma body moc nerozdává, v tabulce domácích zápasů je na páté pozici.

Třígólový střelec zrekapitulovat průběh zápasu: „Jeli jsme sem do Frýdku zvítězit, protože domácí jsou v tabulce za námi o pár bodů. Chtěli jsme si udržet bodový polštář, abychom měli více klidu. Začátek nebyl špatný, ale potom tam Frýdku napadaly šťastné góly a šli do vedení 3:0. Potom to bylo jako na houpačce, ale myslím, že jsme podali dobrý výkon, všichni od gólmana počínaje. Hodně jsme blokovali střely. Zápas měl dobré parametry, byl to zápas hodně podobný play off. Domácí chtějí do předkola a bylo to znát. Byl to dobrý zápas a skončil zaslouženou remízou.“

Dá se říci, že všechny góly Frýdku-Místku, a to nechceme shazovat výkon domácích, byly z kategorie lacinějších. Hokejisté Dukly ovšem stále hráli svoji hru a podařilo se jim otočit zápas ve třetí části ve svůj prospěch. „Opravdu, první inkasované góly byly laciné. Jeden jsme si dali tuším sami, další se odrazil od brusle, ale my jsme věřili, že když budeme hrát to, co jsme si před zápasem řekli, tak to půjde. Jsem rád, že jsme to za stavu 3:0 pro domácí nezabalili a domů vezeme dva body, což je z Frýdku velmi dobré,“ okomentoval průběh hry mladý odchovanec Jihlavy.

První branka Dukly padla krátce před odchodem do šatny a bylo vidět, že Duklu gól nakopl k lepšímu výkonu. „Každý takový gól tým nakopne. Mates (Matěj Pekr – pozn. red.) vybojoval puk za brankou, dal mi to přesně před branku, kde jsem byl sám a podařilo se mi vystřelit puk nahoru.“ Také ke konci druhé třetiny Dukla skórovala, nejprve přišlo její snížení na 3:4 ve 39. minutě a o několik vteřin později již bylo vyrovnáno. Jak padl vyrovnávací gól Lukáše Anděla? „Jak jsem již říkal. Každý gól nakopne, když jsme dali na 3:4, tak jsme se zase o něco zvedli a v dalším střídání po výborném napadání kluků jsem dostal puk před prázdnou branku a bylo jednoduché zavěsit,“ popsal situaci dvaadvacetiletý útočník.

Ve třetí části šla Dukla do vedení, ovšem domácí vstřelili ke konci základní hrací doby další lacinou branku, když se nedohodl gólman Brož se svými spoluhráči, čehož využili domácí k vyrovnání. Nakonec Dukla brala dva body za výhru po nájezdech. Rozhodující gól vstřelil Lukáš Anděl a zkompletoval tak svůj hattrick. Věděl přesně, jak provede svůj nájezd? „Nájezdy jsou loterie, dneska je Brožík (Jan Brož – pozn. red.) parádně vychytal. Co jsem tentokrát udělal já, jsem v poslední době trénoval v trénincích a šlo mi to. Nyní došlo na ostré nájezdy, jel jsem a jsem moc rád, že to vyšlo i v zápase.“ Při oslavě výhry po zápase pak byl slyšet v kabině od spoluhráčů pokřik – Luboši díky, co to znamenalo? „Tak to jsou srandičky od spoluhráčů, můj táta je Luboš a kluci mi dali tuto přezdívku, není to nic speciálního,“ zakončil s úsměvem sympatický Lukáš Anděl.

Lukáš Anděl po výhře nad Frýdkem-Místkem 6:5 sn.

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Frýdek-Místek – HC Dukla Jihlava 5:6 sn.

Autor videa: HokejkaTV