České železnice bude brázdit lokomotiva v barvách Dukly Jihlava

06.02.2020 / Tisková zpráva

HC Dukla Jihlava bude opět vidět, tentokrát na železničních uzlech. V úterý 11. února 2020 v 10 hodin vyjede na svojí první jízdu lokomotiva oděná do červené a žluté barvy, na které samozřejmě nebudou chybět ani loga Dukly: klasické, ježkové, podobizna maskota a meče. „S nápadem udělat lokomotivu v červenožlutých barvách jsme přišli ihned při uzavření partnerství s Duklou Jihlava. Její náhled dopředu prozrazovat nechceme, bude se jednat o překvapení. Věříme, že se bude lokomotiva líbit a budou z ní nadšení nejen fanoušci. Přijďte se proto podívat v úterý 11. února od 10:00 na jihlavské hlavní nádraží,“ prozrazuje a zve zároveň Jan Hošek, vedoucí oddělení marketingu firmy CZ LOKO, jednoho z největších partnerů klubu, jenž lokomotivu vyráběla.

Lokomotiva v jihlavských barvách a se znaky klubu bude slavnostně představena ve výše uvedený datum a čas přímo na hlavním jihlavském nádraží. Přesněji na druhém a třetím nástupišti, tedy vlevo od hlavní budovy (vlevo od 1. nástupiště).

Foto: www.vlaky.net

Společnost CZ LOKO, která na Vysočině udržela železniční průmysl, má už nyní uzavřené zakázky na dva roky dopředu. Její hnací vozidla jezdí v 19 zemích a export tvoří 60 procent z téměř třímiliardových tržeb. V novodobé éře, od roku 1995, dosud její tovární haly v České Třebové a v Jihlavě opustilo 1100 vozidel. Přitom jen za poslední rok šlo o zhruba sto kolejových vozidel.

Dne 19.12.2019 bylo uzavřeno partnerství mezi společností CZ LOKO a hokejovým klubem HC Dukla Jihlava. Firma CZ LOKO se stala jedním z největších partnerů klubu a její jméno nově nese i jihlavský stadion – CZ LOKO Aréna.